divendres, 30 de maig del 2008

BENVINGUT PASQUAL / BIENVENIDO PASQUAL


TEXTO EN CATALÁN (MÁS ABAJO EL TEXTO EN CASTELLANO):
Com a soci de Ciutadans pel Canvi i membre de l’actual Coordinadora vull expressar la meva gran satisfacció i alegria, en tenir ahir el coneixement de que en Pasqual Maragall tornarà a treballar de forma activa entre nosaltres.

A pesar del seu estat de salut, el qual va forçar-lo ara ja fa uns quants mesos a allunyar-se una mica de la vida pública, Maragall torna activament al projecte que un bon dia ara fa 9 anys va endegar. Un projecte que ha anat canviant i evolucionant per si mateix, i que va experimentar el seu canvi més profund l’any passat, a la VIII Convenció de Ciutadans pel Canvi celebrada a Pineda de Mar amb el lema: Nous Temps, Nous Canvis.

Tot seguit i abans d’acabar l’any 2007, es van aprovar els nous Estatuts de l’Associació, i també posteriorment es va crear un Reglament Intern. Demà mateix a el Prat de Llobregat, culminarà el nostre procés electoral amb la constitució d’una nova Junta Rectora per els propers dos anys (amb el sistema de llistes obertes), i l’elecció dels dos socis/es que representaran als membres no adscrits dintre la Coordinadora, la qual està actualment constituïda per la Junta Rectora, els Coordinadors/es de les Plataformes Territorials i Sectorials, i els càrrecs electes (Parlamentaris/es, Alcaldes/esses, Regidors/es).

Tan sols s’han presentat dos socis a cobrir aquestes dues places per representar als socis i sòcies no adscrits dintre la Coordinadora. Son en Martin Curletto, i en Pasqual Maragall. Els felicito per endavant el seu nomenament, el qual serà efectiu demà a El Prat.

Els Ciutadans i Ciutadanes pel Canvi continuem endavant, evolucionant i fent honor al nostre nom, Canvi.

TEXT EN CASTELLÀ ( A D’ALT EL TEXT EN CATALÀ):
Como socio de Ciutadans pel Canvi y miembro de la actual Coordinadora quiero expresar mi gran satisfacción y alegría, al tener conocimiento ayer de que Pasqual Maragall volverá a trabajar de forma activa entre nosotros.

A pesar de su estado de salud, el cual le forzó hace unos cuantos meses a alejarse de la vida pública, Maragall vuelve activamente al proyecto que puso en marcha, ahora hace 9 años. Un proyecto que ha ido cambiando y evolucionando por sí mismo, y que experimentó su cambio más profundo el año pasado, en la VIII Convención de Ciutadans pel Canvi celebrada en Pineda de Mar, con el lema: Nuevos Tiempos, Nuevos Cambios.

A continuación, y antes de que finalizara el año 2007, se aprobaron los nuevos Estatutos de la Asociación, y posteriormente también se creó un Reglamento Interno. Mañana mismo en El Prat de Llobregat, culminará nuestro proceso electoral con la constitución de una nueva Junta Rectora para los próximos dos años (con el sistema de listas abiertas), y la elección de los/las socios/as que representarán a los miembros no adscritos dentro de la Coordinadora, la cual actualmente está constituida por la Junta Rectora, los Coordinadores/as de las Plataformas Territoriales y Sectoriales, y los cargos electos (Parlamentarios/as, Alcaldes/esas, Concejales/as).

Tan sólo se han presentado dos socios para cubrir las dos plazas para representar a los socios y socias no adscritos dentro de la Coordinadora. Son, Martín Curletto, y Pasqual Maragall. Les felicito por su nombramiento, el cual se hará efectivo mañana en El Prat.

Los Ciudadanos y las Ciudadanas por el Cambio continuamos adelante, evolucionando y haciendo honor a nuestro nombre, Cambio.

dijous, 22 de maig del 2008

CATALUNYA 2050, 100% ENERGIA RENOVABLE


TEXTO EN CATALÁN (MÁS ABAJO EL TEXTO EN CASTELLANO):
Catalunya podria produir, amb energies renovables, el 100% de l’electricitat que consumiria a l'any 2050. Greenpeace exigeix a la Generalitat una nova estratègia energètica per arribar a aquest objectiu, la inversió del qual es recuperaria en un període de tres a deu anys.

Greenpeace va presentar a Barcelona l'informe Renovables 100% Catalunya, que analitza la viabilitat de generar amb fonts renovables el 100% de l'electricitat que es demandaria a Catalunya l'any 2050, tenint en compte els costos i el potencial de cada font d'energia.

Segons aquest estudi, la capacitat de producció d'electricitat amb fonts renovables a Catalunya equivaldria a més de 17 vegades la demanda elèctrica del 2050. L'electricitat produïda amb renovables tindria un cost molt inferior a la produïda amb energies brutes, i la inversió necessària s'amortitzaria en un període de entre tres i deu anys, considerant només els estalvis econòmics de combustible i d'emissió de CO2.

Aquesta nova estratègia ha d'incloure l'abandó urgent de les energies brutes, començant pel tancament de les centrals nuclears, i una reducció progressiva de les emissions de CO2 per a situar-les el 2050 almenys un 80% per sota del nivell de 1990.

L'informe ha estat elaborat per Greenpeace a partir de les dades contingudes en els informes Renovables 2050 i Renovables 100%, que l'organització ecologista va encarregar a un equip d'experts de l'Institut d'Investigació Tecnològica de la Universitat Pontificia de Comillas.
Si desitgeu més informació accediu al següent enllaç:
http://www.greenpeace.org/espana/news/catalu-a-podr-a-producir-con-e

TEXT EN CASTELLÀ (DALT EL TEXT EN CATALÀ):
Cataluña podría producir con energías renovables el 100% de la electricidad que consumiría en el 2050. Greenpeace exige a la Generalitat una nueva estrategia energética para alcanzar ese objetivo cuya inversión se recuperaría en un periodo de tres a diez años.

Greenpeace presentó en Barcelona el informe Renovables 100% Cataluña, que analiza la viabilidad de generar con fuentes renovables el 100% de la electricidad que se demandaría en Cataluña en el 2050, teniendo en cuenta los costes y el potencial de cada fuente de energía.

Según este estudio, la capacidad de producción de electricidad con fuentes renovables en Cataluña equivaldría a más de 17 de veces la demanda eléctrica del 2050. La electricidad producida con renovables tendría un coste muy inferior a la producida con energías sucias y la inversión necesaria se amortizaría en un periodo de entre tres y diez años, considerando sólo los ahorros económicos de combustible y de emisión de CO2.

Esta nueva estrategia debe incluir el abandono urgente de las energías sucias, empezando por el cierre de las centrales nucleares, y una reducción progresiva de las emisiones de CO2 para situarlas en el 2050 al menos un 80% por debajo del nivel de 1990.

El informe ha sido elaborado por Greenpeace a partir de los datos contenidos en los informes Renovables 2050 y Renovables 100%, que la organización ecologista encargó a un equipo de expertos del Instituto de Investigación Tecnológica de la Universidad Pontificia Comillas.
Si deseáis más información acceded al siguient enlace:

dimarts, 20 de maig del 2008

CARTA A LA MINISTRA D’IGUALTAT / CARTA A LA MINISTRA DE IGUALDAD


TEXTO EN CATALÁN (MÁS ABAJO EL TEXTO EN CASTELLANO):
Perquè el Canvi avanci…
una nova llei que reconegui el dret de les dones a decidir sobre la seva maternitat i tregui l’avortament voluntari del Codi Penal.

Un cop recollides les signatures, la carta es lliurarà a la ministra d’Igualtat i es difondrà a mitjans de comunicació i per qualsevol d’altre via. Aquesta iniciativa s’inspira al manifest PERQUÈ EL CANVI AVANCI, presentat poc abans del 9 de març, al qual, entre d’altres demandes, es deia:
“Volem la despenalització de l’avortament voluntari, que encara segueix sent delicte excepte als casos molt extrems (violació, greu perill per la vida o salut de la dona, presumpció de greus tares del fetus), i la normalització de la seva realització al sistema sanitari públic”

Si vols signar la carta:

TEXT EN CASTELLÀ (DALT EL TEXT EN CATALÁ):
Para que el cambio avance…
una nueva ley que reconozca el derecho de las mujeres a decidir sobre su maternidad y saque el aborto voluntario del Código Penal.

Una vez recogidas las firmas, la carta se enviará a la ministra de Igualdad y se difundirá a medios de comunicación y por cualquier otra vía. Esta iniciativa se inspira en el manifiesto PARA QUE EL CAMBIO AVANCE, presentado poco antes del 9 de marzo, en el que, entre otras demandas, se decía:

"Queremos la despenalización del aborto voluntario, que aún sigue siendo delito salvo casos muy extremos (violación, grave peligro para la vida o salud de la mujer, presunción de graves taras en el feto), y la normalización de su realización en el sistema sanitario público"

Si quieres firmar la carta:

dilluns, 19 de maig del 2008

CpC I LES LLISTES OBERTES / CpC Y LAS LISTAS ABIERTAS


TEXTO EN CATALÁN (MÁS ABAJO EL TEXTO EN CASTELLANO):
Fes el Canvi. El proper dia 31 de maig, Ciutadans pel Canvi celebra la seva IX Convenció a El Prat de Llobregat.

A Pineda de Mar, on vàrem fer la darrera Convenció, es van consolidar les bases dels nous Estatuts de l’Associació, i vam marcar d’aquesta forma el principi d’uns Nous Temps i d’uns Nous Canvis.

Ara, a El Prat de Llobregat, continuem amb aquest important procés de renovació intern, i procedirem amb l’elecció d’una nova Junta Rectora.

Els seus components seran votats pels socis i sòcies que assisteixin a la Convenció, pel sistema de llistes obertes. Un procediment aquest, que hauria de tenir molta més presència al sí de la nostra societat democràtica, i sobre tot dintre dels partits polítics, els quals sovint vulneren d’una manera flagrant totes les regles democràtiques i participatives.

Aquest, penso que és un bon sistema, que ens dóna molta més llibertat i flexibilitat a l’hora d’escollir el que desitgem pels propers anys.

Transparència, Participació, Canvi, i Llistes Obertes... Jo crec que anem pel bon camí. Predicant una filosofia i amb l’aplicació de l’exemple pel davant...

TEXT EN CASTELLÀ (DALT EL TEXT EN CATALÀ):
Haz el Cambio. El próximo día 31 de mayo, Ciutadans pel Canvi celebra su IX Convención en El Prat de Llobregat.

En Pineda de Mar, donde hicimos la última Convención, se consolidaron las bases de los nuevos Estatutos de la Asociación, y marcamos de esta forma el principio de unos Nuevos Tiempos y de unos Nuevos Cambios.

Ahora, en El Prat de Llobregat, continuamos con éste importante proceso de renovación interno, y procederemos a la elección de una nueva Junta Rectora.

Sus componentes serán votados por los socios y socias que asistan a la Convención, por el sistema de listas abiertas. Un procedimiento éste, que debería de tener mucha más presencia en el seno de nuestra sociedad democrática, y sobre todo dentro de los partidos políticos, los cuales a menudo vulneran de forma flagrante todas las reglas democráticas y participativas.

Este, pienso que es un buen sistema, que nos da mucha más libertad y flexibilidad a la hora de escoger lo que deseamos para los próximos años.

Transparencia, Participación, Cambio, y Listas Abiertas... Yo creo que vamos por el buen camino. Predicando una filosofía y con la aplicación del ejemplo por delante...

dimarts, 6 de maig del 2008

TOTS AMB EL SAHARA / TODOS CON EL SAHARA


Recollida de signatures. Accediu a següent enllaç:

Recogida de firmas. Acceder al siguiente enlace:


dissabte, 3 de maig del 2008

EL SINDROME DE LOWE


TEXTO EN CATALÁN (MÁS ABAJO EL TEXTO EN CASTELLANO):
Ara farà uns dies, vaig anar a una festa popular que organitzava l’Associació de Veïns de Poblenou, i vaig tenir l’oportunitat de poder parlar amb els pares d’un nen veí d’aquest barri de Pineda de Mar i que pateix una de les nomenades infermetats rares, el Síndrome de Lowe.

Parlant amb ells, del seu fill i d’aquesta rara malaltia que pateix, vaig donar-me’n compte de quant lluny estem les persones de conèixer i entendre el calvari i l’angoixa que sovint moltes famílies del nostre entorn estan passant..., i que descobrim poc a poc gràcies a activitats com la que va organitzar aquesta associació del nostre poble.

Per a qui com jo no conegui aquesta malaltia, el síndrome de Lowe es també conegut com a síndrome ocul – cervell – renal, i és una condició genètica rara que causa impediments físics. El gen de LS es troba al cromosoma x i tan sols els nens tenen aquesta condició.

Les característiques de la infermetat son cataractes als ulls, to muscular flàccid i desenvolupament motor retardat, problemes amb els ronyons, baixa alçària, tendència a la raquitis, fractures d’ossos, problemes a les articulacions, retard mental de mitjà a sever, i una esperança de vida de entre 30 i 40 anys, sempre i quan no hagi complicacions com una insuficiència renal greu que podria fer que es reduís molt aquesta esperança de vida.

Com son els nens amb síndrome de Lowe? Doncs generalment son afectuosos i sociables, adoren la música i tenen un magnífic sentit de l’humor (ironies de la vida podríem pensar...)

Aquesta infermetat no te cura i tan sols es poden tractar els símptomes amb medicació, cirurgia, teràpia i educació especial.

Penso que caldria que tots féssim un esforç perquè coses com aquesta no quedin a l’oblit, si no que tot al contrari, cada vegada tinguin més resó a la nostre societat, i cada cop més ens sensibilitzem amb totes aquestes persones i amb el seu entorn més proper, que des de l’anonimat i de vegades en la més profunda solitud afronten els seus problemes.

Des de el meu bloc vull retre homenatge a totes aquestes persones, i desitjo de tot cor que ben aviat les investigacions ens portin a trobar solucions, per aquesta i per moltes d’altres infermetats que copegen la humanitat.

TEXT EN CASTELLÁ (DALT EL TEXT EN CATALÀ):
Hace unos días fui a una fiesta popular organizada por la Asociación de Vecinos del Poblenou, y tuve la oportunidad de poder hablar con los padres de un niño vecino de este barrio de Pineda de Mar y que padece una de las catalogadas como enfermedades raras, el Síndrome de Lowe.

Hablando con ellos, de su hijo y de esta rara enfermedad que padece, me di cuenta de lo lejos que estamos las personas de conocer y entender el calvario y la angustia que a menudo muchas familias de nuestro entorno están pasando…, y que descubrimos poco a poco gracias a actividades como la que organizó esta asociación de nuestro pueblo.

Para quien como yo, no conozca esta enfermedad, el síndrome de Lowe es también conocido como síndrome oculo – cerebro – renal, y es una condición genética rara que causa impedimentos físicos. El gen de LS se encuentra en el cromosoma x y tan solo los niños tienen esta condición.

Las características de la enfermedad son cataratas en los ojos, tono muscular fláccido y desarrollo motor retardado, problemas con los riñones, baja estatura, tendencia a la raquitis, fracturas de huesos, problemas en las articulaciones, retraso mental de mediano a severo, y una esperanza de vida de entre 30 y 40 años, siempre y cuando no haya complicaciones como una insuficiencia renal grave que podría hacer que se reduzca mucho esta esperanza de vida.

¿Cómo son los niños con síndrome de Lowe? Pues generalmente son afectuosos y sociables, adoran la música y tienen un magnífico sentido del humor (ironías de la vida podríamos pensar…)

Esta enfermedad no tiene cura y tan solo se pueden tratar los síntomas con medicación, cirugía, terapia y educación especial.

Pienso que seria necesario que todos hiciésemos un esfuerzo para que cosas como esta no queden en el olvido, si no que todo lo contrario, cada vez tengan mayor difusión en nuestra sociedad, y que cada vez más nos sensibilicemos con todas estas personas y con su entorno más próximo, que desde el anonimato y a veces en la más profunda soledad afrontan sus problemas.

Desde mi bloc quiero rendir homenaje a todas estas personas, y deseo de todo corazón que muy pronto las investigaciones nos lleven a encontrar soluciones, para esta y para muchas otras enfermedades que golpean a la humanidad.