dimecres, 19 de novembre del 2008

ORA BONO PRO NOBIS, AMÉN


TEXTO EN CATALÁN (MÁS ABAJO EL TEXTO EN CASTELLANO):
Si cerquem la informació als articles escrits al meu blog podrem comprovar que ja havia parlat d’en José Bono com a una persona més propera al PP que no pas al PSOE i molt menys a l’esquerra de pensament i de fets. Doncs cada cop més les seves accions em reafirmen amb la meva creença. El Bono és de dretes...

Ara recolzant al PP, CiU i PNV per col·locar al congres dels diputats una placa de Sor Maravillas..., i tot això amb el vot en contra del seu grup polític, el PSOE.

Però el pitjor ha succeït quan ha estat caçat per una camera amb micròfon, parlant distesa i amigablement amb membres del PP (rient i fent broma), dient que hi a moltes santes i algun dolent (...) i també ha mencionat als fills de puta del partit propi ...

Senyor Bono, fins on l’ha de cagar vostè perquè els socialistes i més concretament el PSOE el col·loquin al seu lloc, és a dir a la dreta del Pare... Encara no saben que vostè es més de dretes que el mateix Fraga? Fins quan l’hem d’aguantar a vostè i les seves idees franquistes mereixedores de ser emmarcades a les parets de les FAES?

Espero que ben aviat torni tot al seu lloc i aquest senyor passi a ser passat (i ben passat) de l’esquerra ideològica. Ora Bono Pro Nobis, Amén!

TEXT EN CASTELLÀ (A DALT EL TEXT EN CATALÀ):
Si buscamos la información en los artículos publicados en mi blog podremos comprobar que ya había hablado de José Bono como una persona más próxima al PP que al PSOE, y mucho menos a la izquierda de pensamiento y de hechos. Pues cada vez más sus acciones me reafirman en mi creencia. Bono es de derechas...

Ahora apoyando al PP, CiU y PNV para colocar en el congreso de los diputados una placa de Sor Maravislla..., y todo ello con el voto en contra de su grupo político, el PSOE.

Pero lo peor ha sucedido cuando ha sido cazado por una cámara con micrófono, hablando distendidamente y amigablemente con miembros del PP (riendo y haciendo broma), diciendo que hay muchas santas y alguno malo (...) y también ha mencionado a los hijos de puta del partido propio...

Señor bono, hasta dónde la ha de cagar usted para que los socialistas y más concretamente el PSOE lo coloquen en su sitio, es decir a la derecha del Padre... ¿No saben aún que usted es más de derechas que el mismísimo Fraga? ¿Hasta cuándo tenemos que aguantarle a usted y a sus ideas franquistas merecedoras de ser enmarcadas en las paredes de las FAES?

Espero que bien pronto vuelva todo a su sitio, y éste señor pase a ser pasado (y bien pasado) de la izquierda ideológica. ¡Ora Bono Pro Nobis, Amén!

dilluns, 17 de novembre del 2008

MASCLISME = INSEGURETAT I POR / MACHISMO = INSEGURIDAD Y MIEDO


TEXTO EN CATALÁN (MÁS ABAJO EL TEXTO EN CASTELLANO):
Dissabte vaig llegir una noticia al diari força preocupant... Masclisme i gelosia son ben vistos pels adolescents catalans.

Segons El Periódico de Catalunya (15.11.2008): “Els nois catalans d’entre 14 i 18 anys encara perceben el masclisme com un aspecte positiu en una relació sentimental. Aquesta és una de les conclusions d’un estudi qualitatiu elaborat pel Departament d’Acció Social durant l’any 2007 (...) Segons l’estudi dut a terme per Acció Social entre joves escolaritzats , tant els nois com les noies consideren que la gelosia és positiva en una parella i opinen que sense aquest sentiment la relació es feble i sense compromís. A més a més, els nois no observen el masclisme com un aspecte negatiu i no identifiquen com a violents certs comportaments de submissió.”

Sembla ser que tenim una tasca feixuga per endavant, ja que hi a quelcom que els adults no estem fent gaire bé, perquè el nostre jovent puja amb la mateixa xacra social que ens ha colpejat durant segles, la violència de gènere i la desigualtat entre dones i homes.

Eduquem-nos nosaltres mateixos i eduquem els nostres fills i filles perquè el dia de demà sigui quelcom diferent, i arribi el moment en que tots i totes puguem expressar-nos per igual..., que en un futur proper tothom tinguem els mateixos drets i no utilitzem la violència per donar regna solta a les nostres frustracions, i/o per amagar les nostres pròpies limitacions.

Considero que un comportament masclista intenta amagar la inseguretat i la por a la pèrdua de control per part de qui el desenvolupa.

Tant homes com dones hem de vèncer les dependències, ja que psicologicament una actitud intimidadora i agressiva necessita d’un altre actitud victimista, i ambdues es complementen creant una co-dependència gens ni mica sana...

Sí a la Igualtat i No a la Violència! Per una Societat Sana!

TEXT EN CASTELLÀ (A DALT EL TEXT EN CATALÀ):
El sábado leí una noticia en el diario muy preocupante... Machismo y celos son bien vistos por los adolescentes catalanes.

Según El Periódico de Catalunya (15.11.2008): “Los chicos catalanes entre 14 y 18 años todavía perciben el machismo como un aspecto positivo en una relación sentimental. Esta es una de las conclusiones de un estudio cualitativo elaborado por el Departamento de Acción Social durante el año 2007 (...) Según el estudio llevado a cabo por Acción Social entre jóvenes escolarizados, tanto los chicos como las chicas consideran que los celos son positivos en una pareja y opinan que sin este sentimiento la relación es débil y sin compromiso. Además, los chicos no observan el machismo como un aspecto negativo y no identifican como violentos ciertos comportamientos de sumisión.”

Parece ser que tenemos una ardua tarea por delante, ya que hay algo que los adultos no estamos haciendo demasiado bien, porque nuestros jóvenes suben con la misma lacra social que nos ha golpeado durante siglos, la violencia de género y la desigualdad entre mujeres y hombres.

Eduquémonos nosotros mismos y eduquemos a nuestros hijos e hijas, para que el día de mañana sea diferente, y llegue el momento en que todos y todas podamos expresarnos por igual..., que en un futuro próximo todos y todas tengamos los mismos derechos y no utilicemos la violencia para dar rienda suelta a nuestras frustraciones, y/o para esconder nuestras propias limitaciones.

Considero que un comportamiento machista intenta esconder la inseguridad y el miedo por la pérdida del control por parte de quien la desarrolla.

Tanto hombres como mujeres debemos vencer las dependencias, ya que psicológicamente, una actitud intimidadora y agresiva necesita de otra actitud victimista, y ambas se complementan creando una co-dependencia nada sana...

¡Sí a la Igualdad y No a la Violencia! ¡Por una Sociedad Sana!

divendres, 7 de novembre del 2008

L’AUDIÈNCIA NACIONAL NO EN SAP DE JUSTICIA / LA AUDIENCIA NACIONAL NO SABE DE JUSTICIA.


TEXTO EN CATALÁN (MÁS ABAJO EL TEXTO EN CASTELLANO):
El ple de la Sala Penal de l'Audiència Nacional ha acordat avui per 10 vots a cinc paralitzar l'exhumació de les fosses comunes de la guerra civil i del franquisme autoritzada pel jutge Baltasar Garzón.

Què es el que passa amb l’Audiència Nacional? Perquè lluiten desesperadament perquè no es faci justícia? Pot ser perquè encara hi a massa persones interessades a amagar la veritat... Una veritat convertida en vergonya i plena d’injustícies que uns quants volen continuar amagant!

La fiscalia al·lega que aquestes actuacions podrien causar a tercers perjudicis irreversibles de difícil reparació. A qui pot perjudicar que es faci justícia? Doncs a tots aquells que no tenen netes les seves consciències i volen amagar quelcom, potser un delicte...

Abans o després es farà justícia i es coneixerà tota la veritat, tant si val si es de color blau o vermell, el que serà veritablement important és que els crims que van succeir durant aquesta etapa fosca de la nostra història no quedin impunes, si més no que la memòria de les persones que van patir una injustícia per pensar diferent i per així expressar-ho, quedi neta.

Sí a la veritat! Sí a la memòria dels màrtirs! Sí a la Justícia sense manipulacions!

TEXT EN CASTELLÀ (A DALT EL TEXT EN CATALÀ):
El pleno de la Sala Penal de la Audiencia Nacional ha acordado hoy por 10 votos a cinco paralizar la exhumación de las fosas comunes de la guerra civil y del franquismo autorizada por el juez Baltasar Garzón.

¿Qué es lo que sucede con la Audiencia Nacional? ¿Por qué luchan desesperadamente para que no se haga justicia? Puede que porque todavía hay demasiadas personas interesadas en esconder la verdad... ¡Una verdad convertida en vergüenza y llena de injusticias que unos cuantos quieren seguir escondiendo!

La fiscalía alega que estas actuaciones podrían causar a terceros perjuicios irreversibles de difícil reparación. ¿A quién puede perjudicar que se haga justicia? Pues a todos aquellos que no tienen limpias sus conciencias y desean esconder algo, tal vez un delito...

Antes o después se hará justicia y se conocerá toda la verdad, tanto da si es de color azul o rojo, lo que será verdaderamente importante es que los crímenes que sucedieron durante esta etapa oscura de nuestra historia no queden impunes, si más no que la memoria de las personas que sufrieron una injusticia por pensar diferente y por así expresarlo, quede limpia.

¡Sí a la verdad! ¡Sí a la memoria de los mártires! ¡Sí a la Justicia sin manipulaciones!

dimecres, 5 de novembre del 2008

CONGRATULATIONS MR. OBAMA…


TEXTO EN CATALÁN (MÁS ABAJO EL TEXTO EN CASTELLANO E INGLÉS):
Barack Hussein Obama ha guanyat les eleccions presidencials als EEUU... Des de aquí el felicito!

Obama ha donat un nou sentit a les paraules, “Sí Podem” (Yes We Can). Aquest ha estat el seu slogan durant la campanya electoral, i finalment ho han aconseguit, però com diu ell mateix, això no és més que el començament d’un canvi. També ha donat una nova dimensió a la paraula Canvi... Obama és el President del Canvi, i n’estic segur que així ho deixarà palès al llarg del seu mandat.

Obama ha tingut dos contrincants molt durs, la Hillary Clinton primer, i després en John McCain... Tots dos arribant a utilitzar el joc brut per intentar guanyar-lo, però ni tan sols així ho han aconseguit. Jo penso que han guanyat els Estats Units d’Amèrica i de retruc el mon sencer, perquè ens agradi més o ens agradi menys, el que als EEUU succeeix te una repercussió molt important a Europa i la resta del mon. Els darrers mandats així ens ho han deixat palès, i l’actual crisi financera encara molt més.

Crec que no trigarem gaire en començar a veure canvis, tan sols desitjo que Barack Hussein Obama estigui a l’alçada de les expectatives creades... Change has arrived!


TEXT EN CASTELLÀ (A DALT EL TEXT EN CATALÀ, A BAIX EN ANGLÉS):
Barack Hussein Obama ha ganado las elecciones presidenciales en los EEUU... ¡Desde aquí le felicito!

Obama ha dado un nuevo sentido a las palabras, “Sí Podemos” (Yes We Can). Este ha sido su slogan durante la campaña electoral, y finalmente lo han conseguido, pero como el mismo dice, este no es más que el comienzo de un cambio. También ha dado una nueva dimensión a la palabra Cambio... Obama es el Presidente del Cambio, y estoy seguro de que lo dejará bien claro a lo largo de su mandato.

Obama ha tenido dos contrincantes muy duros, primero Hillary Clinton, y después John McCain... Ambos han llegado a utiliza el juego sucio para intentar ganarle, pero ni tan siquiera de esta forma lo han conseguido. Pienso que han ganado los Estados Unidos de América y de rebote el mundo entero, porque nos guste más o nos guste menos, lo que sucede en los EEUU repercute de forma importante en Europa y en el resto del mundo. Los últimos mandatos así nos lo han dejado claro, y la actual crisis financiera más todavía.

Creo que no tardaremos demasiado a ver cambios, tan sólo deseo que Barack Hussein Obama esté a la altura de las expectativas creadas... Change has arrived!


TEXT IN ENGLISH (UP YOU HAVE THE TEXT IN CATALAN & SPANISH):
Barack Hussein Obama has won the presidential elections at the UUEE… Congratulations from here!

Obama has given a new sense to the words, “Yes We Can”. It has been his slogan along the electoral campaign, and finally has got it, but as he says, this is just only the beginning of a change. He has also given a new dimension to the word Change… Obama is the President of Change, and I’m sure that will clarify it along his mandate.

Obama has had two very hard opponents, first was Hillary Clinton, and later John McCain… Both have used the dirty game to try to win him, but they couldn’t. I think that the United States of America have won, and of rebound the entire world because, it likes to us more or likes to us less, what happens at the EEUU it reverberates of important way in Europe and the rest of the world. The last governments have made it clear to us, and the actual financial crisis more still.

I believe that we will not be late to much in to see the changes, only I wish that Barack Hussein Obama will be at the level of the created expectations… Change has arrived!

diumenge, 2 de novembre del 2008

RESPONSABILITAT DE PARES I MARES / RESPONSABILIDAD DE PADRES Y MADRES


TEXTO EN CATALÁN (MÁS ABAJO EL TEXTO EN CASTELLANO):
Avui llegeixo al diari una noticia que no deixa de ser preocupant. A Ripollet, dos nois menors d’edat han degollat una noia de catorze anys i l’han colpejat amb acarnissament deixant-la tot seguit perquè es morís dessagnada. Sembla ser que per un problema d’amors...

Ho torno a dir, es molt preocupant. Penso que els adults i la societat actual tenim molt a veure amb que coses com aquesta succeeixin avui dia.

Per què ho dic això? Doncs perquè jo crec que no els hi oferim prou atenció als nostres fills. Creiem que la tasca educativa del jovent correspon a les escoles i d’altres centres educatius, i això no és així. El pares i mares tenim assignada una responsabilitat que sovint defugim, per manca de temps, per comoditat, o per ignorància...

Pares i mares hem de continuar amb la tasca educativa que es realitza a les escoles, i jo diria que és encara molt més important per aconseguir un desenvolupament personal equilibrat de les nostres generacions futures.

Fora de les escoles, molts nens i nenes, viuen sense cap mena de suport per part dels pares, les diferents etapes del seu creixement físic i emocional. Internet i la televisió sense supervisió son un gran perill, ja que en un moment en el que estan formant la seva pròpia personalitat, el seguiment de programes i pel·lícules inadequades per la seva edat poden alterar el seu comportament, ja que fins i tot traslladen la ficció i el que han vist i après en aquests mitjans de comunicació a la seva realitat quotidiana...

Uns programes educatius com cal son molt necessaris, i l’Administració te molt a veure en que les nostres fills i filles rebin una educació i uns coneixements de qualitat que els ha de servir perquè l’endemà siguin el motor de la nostra societat. Ara bé, tot seguit pares i mares hem de continuar amb aquesta tasca formativa a les nostres llars. No és fàcil, atès que les nostres vides estan carregades d’obligacions gens fàcils de dur a terme, però hem de tenir molt en compte que el dia que vàrem decidir portar al mon els nostres fills vam prendre una responsabilitat que ara no podem defugir pas.

TEXT EN CASTELLÀ (A DALT EL TEXT EN CATALÀ):
Hoy leo en el periódico una noticia que no deja de ser preocupante. En Ripollet, dos chicos menores de edad han degollado a una chica de catorce años y la han golpeado encarnizadamente dejándola a continuación para que muriese desangrada. Parece ser que por un problema de amores...

Vuelvo a repetir, es muy preocupante. Pienso que los adultos y la sociedad actual tenemos mucho que ver con que cosas como esta sucedan hoy día.

¿Por qué digo esto? Pues porque yo creo que no les prestamos suficiente atención a nuestros hijos. Pensamos que la tarea educativa de la juventud corresponde a las escuelas y otros centros educativos, y esto no es así. Los padres y las madres tenemos asignada una responsabilidad que a menudo eludimos, por falta de tiempo, por comodidad, o por ignorancia...
Padres y madres debemos continuar con la tarea educativa que se realiza en las escuelas, y yo diría que todavía es mucho más importante para poder conseguir un desarrollo personal equilibrado de nuestras generaciones futuras.

Fuera de las escuelas, muchos niños y niñas, viven sin ningún apoyo por parte de los padres, las diferentes etapas de su crecimiento físico y emocional. Internet y la televisión sin supervisión son un gran peligro, ya que en un momento en el que están formando su propia personalidad, el seguimiento de programas y películas inadecuadas para su edad pueden alterar su comportamiento, ya que incluso trasladan la ficción y lo que han visto y aprendido en estos medios de comunicación, a su realidad cotidiana...

Unos buenos programas educativos son muy necesarios, y la Administración tiene mucho que ver en que nuestros hijos e hijas reciban una educación y unos conocimientos de calidad, que ha de servirles para que el día de mañana sean el motor de nuestra sociedad. Ahora bien, a continuación padres y madres debemos continuar con esta tarea educativa en nuestros hogares. No es fácil, ya que nuestras vidas están cargadas de obligaciones nada fáciles de llevar a cabo, pero debemos tener en cuenta que el día que decidimos traer al mundo a nuestros hijos tomamos una responsabilidad que ahora no podemos eludir.