dilluns, 15 de març del 2010

ANNA BACHS PER A SEMPRE / ANNA BACHS PARA SIEMPRE


TEXTO EN CATALÁN (MÁS ABAJO EL TEXTO EN CASTELLANO):
Ahir va tenir lloc a Pineda de Mar un molt entranyable homenatge a Anna Bachs i Morell, ex regidora de l’Ajuntament de Pineda de Mar, i que fa més de vint anys va deixar empremta amb el seu tarannà adreçat a les persones i molt especialment a la dona i els seus drets.

Anna va col·locar una primera pedra a la nostra Vila, la d’un somni perseguit per milions de persones arreu del món, la igualtat entre dones i homes. Va iniciar un projecte, el Casal de la Dona, que ahir va culminar amb la seva re inauguració amb un altre nom, “Centre d’Informació i Recursos per a Dones Anna Bachs”, amb la intenció d’assentar, desenvolupar i enfortir els objectius socials que en el seu origen van impulsar-lo.

Ahir al matí vaig assistir a l’acte que es va realitzar al Centre Cultural i Recreatiu de Pineda. Vam comptar amb la presència de la presidenta de l’Institut Català de la Dona, Marta Selva, i la presidenta de l’Àrea d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona, Imma Moraleda. Va ser un acte molt emotiu, on van intervenir familiars i amics de l’Anna, i va actuar l’Orfeó Monteverdi amb el Mestre Lluís Carretero al capdavant. Tot plegat va ser molt bonic.

Jo no la vaig conèixer, però a l’igual que van dir a les seves intervencions, Marta Selva i Imma Moraleda, m’hagués agradat molt poder fer-ho. L’Anna va fer política de ciutadania adreçada a les persones i a les seves necessitats reals, allò que hauria de ser el Sant Graal de tot dona i home que es dedica a la política. M’agradaria haver pogut parlar-ne i compartir idees...

Ara, el Centre Anna Bachs recull el testimoni del Casal de la Dona, per continuar amb una cursa iniciada fa 22 anys. Un equip de dones amb il·lusió renovada, amb empenta i molta passió per la seva feina, fa el relleu a l’Anna i a totes les persones que amb ella van col·laborar. S’inicia una nova era, amb un tarannà adaptat a la realitat dels nostres dies, tot superant esculls igual que va fer l’Anna temps enrere.

Des d’aquí vull felicitar l’organització i a tothom qui ha col·laborat en aquest acte d’homenatge. Perquè ha estat perfecte! Ara la feina a fer és feixuga i gens fàcil. S’ha d’aconseguir un binomi perfecte entre administració i ciutadania, entre home i dona, entre persona i persona..., i aquesta és una tasca que de ben segur es podrà fer per molts entrebancs que puguin aparèixer al camí.

Mentre que hagi una sola persona amb el coratge i la determinació de l’Anna, que continuï amb els valors i el tarannà que ella va fonamentar, el seu record perdurarà per sempre.

TEXT EN CASTELLÀ (A DALT EL TEXT EN CATALÀ):
Ayer tuvo lugar en Pineda de Mar un entrañable homenaje a Anna Bachs i Morell, ex regidora del Ayuntamiento de Pineda de Mar, y que hace más de veinte años dejó huella con su gestión dirigida a las personas y muy especialmente a la mujer y sus derechos.

Anna colocó una primera piedra en nuestra Villa, la de un sueño perseguido por millones de personas en todo el mundo, la igualdad entre mujeres y hombres. Inició un proyecto, el Casal de la Dona, que ayer culminó con su re inauguración con otro nombre, “Centre d’Informació i Recursos per a Dones Anna Bachs”, con la intención de asentar, desarrollar y fortalecer los objetivos sociales que en su origen lo impulsaron.

Ayer por la mañana asistí al acto que se realizó en el Centre Cultural i Recreatiu de Pineda. Contamos con la presencia de la presidenta de l’Institut Català de la Dona, Marta Selva, y de la presidenta del Àrea d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona, Imma Moraleda. Fue un acto muy emotivo, donde intervinieron familiares y amigos de Anna, y actuó el Orfeó Monteverdi con el Maestro Lluis Carretero al frente. Todo fue muy bonito.

Yo no la conocí, pero igual que dijeron en sus intervenciones, Marta Selva e Imma Moraleda, me hubiese gustado mucho poder hacerlo. Anna hizo política de ciudadanía dirigida a las personas y a sus necesidades reales, aquello que debería ser el Santo Grial de toda mujer y hombre que se dedica a la política. Me gustaría haber podido conversar y compartir ideas...

Ahora, el Centre Anna Bachs recoge el testigo del Casal de la dona, para continuar una carrera iniciada hace 22 años. Un equipo de mujeres con ilusión renovada, con decisión y mucha pasión por su trabajo, toma el relevo de Anna y de todas las personas que colaboraron con ella. Se inicia una nueva era, con una gestión adaptada a la realidad de nuestros días, superando escollos igual que hizo Anna tiempo atrás.

Desde aquí deseo felicitar a la organización y a todos los que han colaborado en este acto de homenaje. ¡Porque ha sido perfecto! Ahora la tarea es dura y nada fácil. Debe conseguirse un binomio perfecto entre administración y ciudadanía, entre hombre y mujer, entre persona y persona..., y esta es una tarea que seguro podrá hacerse, por muchos obstáculos que puedan aparecer en el camino.

Mientras que haya una sola persona con el coraje y la determinación de Anna, que continúe con los valores y la gestión que ella asentó, su recuerdo perdurará por siempre.