dimarts, 29 de juny del 2010

DECÀLEG D’UN CATALÀ EMPIPAT / DECÁLOGO DE UN CATALÁN CABREADO


TEXTO EN CATALÁN (MÁS ABAJO EL TEXTO EN CASTELLANO):
1- Soc Català. És un sentiment que no pot morir ni ser destruït. Allò que el dictador no va aconseguir tampoc ho podrà fer ara el Partit Popular.

2- L’Estatut de Catalunya és plenament constitucional.

3- L’Estatut ha estat aprovat pel Parlament de Catalunya, pel Congrés de Diputats, i confirmat en referèndum pel poble català. Si no és constitucional, vol dir que hem de canviar la Constitució perquè tots hi tinguem cabuda.

4- En democràcia, una institució (Tribunal Constitucional) no pot estar per damunt de la mateixa llei i canviar allò que ha estat decidit democràticament i per sufragi universal.

5- El Tribunal Constitucional és il·legítim. No és competent per decidir sobre l’Estatut, i en el seu si incompleix amb la mateixa Constitució. Amb una Constitució com cal i un sistema judicial competent i imparcial, el TC no te cap sentit.

6- El PP ha segrestat la democràcia i ha guanyat una batalla momentània però no pas la guerra.

7- Podran enganyar, canviant les paraules, i esborrant el que hi ha escrit, però no podran canviar la història i la realitat cultural d’un poble, d’una nació...

8- El fet diferencial de Catalunya és una realitat. Es pot viure de forma integradora i inclusiva, però els Populars ho fan de manera excloent i castradora.

9- Ara es hora segadors, ara es hora de mostrar al mon que som un poble de pau i de diàleg, però també es hora de mostrar que som ferms amb les nostres conviccions i els nostres ideals, i què no pensem deixar-nos arrossegar ni trepitjar.

10- Ciutadans de Catalunya, tots al carrer... A manifestar-nos pacíficament i a cridar al mon que som i serem gent catalana..., tant si es vol com si no es vol...

TEXT EN CASTELLÀ (A DALT EL TEXT EN CATALÀ):
1- Soy catalán. Es un sentimiento que no puede morir ni ser destruido. Aquello que el dictador no consiguió, tampoco lo podrá hacer ahora el Partido Popular.

2- El Estatut de Catalunya es plenamente constitucional.

3- El Estatut ha sido aprobado por el Parlamento de Catalunya, Por el Congreso de Diputados, y confirmado en referéndum por el pueblo catalán. Si no es constitucional, quiere decir que debemos cambiar la Constitución para que todos tengamos cabida.

4- En democracia, una institución (Tribunal constitucional) no puede estar por encima de la misma ley y cambiar aquello que ha sido decidido democráticamente y por sufragio universal.

5- El Tribunal Constitucional es ilegitimo. No es competente para decidir sobre el Estatut, y en su seno incumple con la misma Constitución. Con una Constitución como es debido y un sistema judicial competente e imparcial, el TC no tiene ningún sentido.

6- El PP ha secuestrado la democracia y ha ganado una batalla momentánea pero no la guerra.

7- Podrán engañar, cambiando las palabras, y borrando lo que hay escrito, pero no podrán cambiar la historia y la realidad cultural de un pueblo, de una nación...

8- El hecho diferencial de Catalunya es una realidad. Se puede vivir de forma integradora e inclusiva, pero los Populares lo hacen de manera excluyente y castradora.

9- Ahora es hora segadores, ahora es hora de mostrar al mundo que somos un pueblo de paz y diálogo, pero también es hora de mostrar que somos firmes con nuestras convicciones y nuestros ideales, y que no pensamos dejarnos arrastrar ni pisotear.

10- Ciudadanos de Catalunya, todos a la calle... A manifestarnos pacíficamente y a gritar al mundo que somos y seremos gente catalana..., tanto si quieren como si no quieren...

3 comentaris:

jo ha dit...

Et descuides el defensor del pueblo, que igual que el PP (10 articles menys poder) va inpugnar l' estatut!!!
El defensor del pueblo es del PSOE!!! igual que el psc....

Per últim el tribunal constitucional, no es un orguen judicial, si no polític, el sector que ha aprovat la retllada es el 80 % del PSOE.
PROU ESPAÑA!!!!!

Anònim ha dit...

Hola Jordi. Estic totalment d'acord amb el teu escrit. Per lo tanto no en repetiré. Cal que anem tots a la manifestació del dia 10 de Juliol Soc catalana, m'estimo al meu pais. Som una nació. Visca Catalunya.

Anònim ha dit...

Hola Jordi. Estic totalment d'acord amb el teu escrit. Per lo tant no en repetiré. Cal que anem tots a la manifestació del dia 10 de Juliol. Soc catalana, m'estimo al meu pais. SOM UNA NACIO, VISCA CATALUNYA.

una abraçada Marisol