dilluns, 10 de març del 2008

GOVERNEN LES ESQUERRES / GOBIERNAN LAS IZQUIERDAS


(TEXTO EN CATALÁN, MÁS ABAJO EL TEXTO EN CASTELLANO):
S’ha de felicitar a tots els socialistes i a la gent d’esquerres pel resultat aconseguit ahir (que no hi governi la dreta), després de que la ciutadania hagi exercit el seu dret a opinar i a decidir (llàstima que no tots ho hagin pogut fer per no estar representats a les urnes).

També vull tenir un record per l’Isaias Carrasco, que de ben segur que allà on sigui estarà molt somrient ...

Ara, senyor Zapatero, toca posar se a treballar i esmenar molts dels errors comesos la passada legislatura. Ara toca que les paraules i les promeses es facin realitat, les d’ara i les d’abans, perquè els ciutadans i ciutadanes tenim memòria i volem que afronti els esculls que vostè té dintre del seu propi partit. Si ho aconsegueix, serà el Zapatero que molts pensàvem que anava a ser quan va ser escollit president per primer cop.

El partit socialista ha sumat cinc escons més, i quatre d’ells son del PSC. Crec que ja és hora de que Catalunya es tingui en compte més enllà de quan es demana solidaritat. Ja és hora de que España conegui la realitat de les mentides dites pel PP i d’altres que veuen un perill amb Catalunya. Ja és hora de que tothom conegui les balances fiscals i a més d’un se li caigui la cara de vergonya. Ja es hora de que a Catalunya se li reconegui el que sempre ha estat, un motor capdavanter perquè España pugui ser avui dia el que es...

També hem de fer una reflexió. Aquestes eleccions s’ha consolidat el bipartidisme, i això no es bo per una democràcia plural i diversa. Tenim l’exemple (el que no ha de ser) del PP, el qual sempre ha recollit el vot útil de la dreta. Es bo que no hagi una majoria absoluta (de ningú), sempre i quan aprenguem a fer oposició constructiva, i es bo que l’esquerra sigui plural i diversa.

D’aquesta manera es pot assegurar que les coses es facin molt millor i que realment els representats pel govern siguem molts més, i que determinats aparells de partit (enquistats històricament) no es facin amb un poder que tan sols representa a uns quants.

Per la pau, per la llibertat, i per la pluralitat tots hem de seguir treballant...


(TEXT EN CASTELLÀ, D’ALT EL TEXT EN CATALÀ):
Hay que felicitar a todos los socialistas y a la gente de izquierdas por el resultado conseguido ayer (que no gobierne la derecha), después de que la ciudadanía haya ejercido su derecho a opinar y a decidir (lástima que no todos lo hayan podido hacer por no estar representados en las urnas).

También quiero tener un recuerdo para Isaías Carrasco, que seguramente allá donde se encuentre estará muy sonriente...

Ahora, señor Zapatero, toca ponerse a trabajar y corregir muchos de los errores cometidos la pasada legislatura. Ahora toca que las palabras y las promesas se hagan realidad, las de ahora y las de antes, porque los ciudadanos y las ciudadanas tenemos memoria y queremos que afronte los escollos que usted tiene dentro de su propio partido. Si lo consigue será el Zapatero que muchos creíamos que iba a ser cuando fue escogido presidente por primera vez.

El partido socialista ha sumado cinco escaños más, y cuatro de ellos son del PSC. Creo que ya es hora de que Catalunya sea tenida en cuenta más allá de cuando se pide solidaridad. Ya es hora de que España conozca la realidad de las mentiras del PP y de otros que ven en Catalunya un peligro. Ya es hora de que todos conozcan las balanzas fiscales y que a más de uno se le caiga la cara de vergüenza. Ya es hora de que a Catalunya se la reconozca como lo que siempre ha sido, un motor principal para que España pueda ser lo que hoy es...

También debemos hacer una reflexión. Estas elecciones se ha consolidado el bipartidismo, y esto no es bueno para una democracia plural y diversa. Tenemos el ejemplo (de lo que no debe de ser) del PP, el cual siempre ha recogido el voto útil de la derecha. Es bueno que no haya una mayoría absoluta (de nadie), siempre y cuando aprendamos a hacer oposición constructiva, y es bueno que la izquierda sea plural y diversa.

De esta forma se puede asegurar que las cosas se hagan mucho mejor y que seamos muchos más los que realmente estemos representados por el gobierno, y que determinados aparatos de partido (históricamente enquistados) no se hagan con un poder que representa sólo a unos cuantos.

Por la paz, por la libertad, y por la pluralidad todos tenemos que seguir trabajando...