dimecres, 8 d’abril del 2009

CATALUNYA, UN PAS ENDAVANT... AMB LA LLEI ELECTORAL / CATALUNYA, UN PASO ADELANTE... CON LA LEY ELECTORAL


TEXTO EN CATALÁN (MÁS ABAJO EL TEXTO EN CASTELLANO):
A Catalunya sempre hem estat capdavanters en moltes coses..., però ara mateix hi a una en la que fa molt de temps que ens vàrem quedar enrera. Som l’única Comunitat Autònoma que no tenim Llei Electoral pròpia...

Fa temps que lluitem per recobrar molts dels nostres drets històrics... Fa temps que lluitem per un acord de finançament just... Fa temps que lluitem per un Estatut d’Autonomia com cal... I encara fa molt més temps que no disposem d’una de les eines democràtiques més importants, i que el nostre actual Estatut ja contempla perquè es pugui fer..., una “Llei Electoral de Catalunya”!

Des de que es va restaurar la democràcia que Catalunya funciona, electoralment parlant, amb una disposició transitòria que ens adreça cap a una llei estatal. Trenta anys de democràcia no han estat suficients perquè els diferents governs que hem tingut a Catalunya hagin estat capaços per desenvolupar una llei electoral pròpia.

Si ens remetem als darrers temps, aquest ha estat sempre un dels objectius del Pacte del Tinell primer, i del Pacte d’Entesa després. De fet, fa dos anys que el Parlament de Catalunya van encarregar els seu estudi a un grup d’experts, consensuat per totes les forces polítiques i que després va quedar oblidat al fons d’un calaix.

Molt possiblement per interessos partidistes, els grups polítics no han estat capaços d’afrontar aquest tema i deixen passar el temps sense fer-ne res al respecte..., per això creient que és hora perquè la ciutadania prengui les responsabilitats que per dret li pertanyen, Ciutadans pel Canvi ha articulat una Llei Electoral per Catalunya i ha endegat una ILP (Iniciativa Legislativa Popular), perquè d’aquesta manera amb el recolzament de al menys 50.000 signatures puguem obrir aquest debat al si del Parlament de Catalunya.

Una Llei, la que proposa Ciutadans pel Canvi, catalogada per a molts com audaç i valenta. Una Llei que no deixarà indiferent a ningú. En definitiva, una acció la que ha endegat CpC, de democràcia participativa i que cerca restablir els ponts entre la ciutadania i la política.

Per obtenir més informació: http://www.lleielectoral.cat/


TEXT EN CASTELLÀ (A DALT EL TEXT EN CATALÀ):

En Catalunya siempre hemos ido por delante en muchas cosas..., pero ahora mismo hay una en la que hace mucho tiempo que nos quedamos atrás. Somos la única Comunidad Autónoma que no tenemos Ley Electoral propia...

Hace tiempo que luchamos por recobrar muchos de nuestros derechos históricos... Hace tiempo que luchamos por un acuerdo de financiamiento justo... Hace tiempo que luchamos por un Estatut como es debido... Y todavía hace mucho más tiempo que no disponemos de una de las herramientas democráticas más importantes, y que nuestro actual estatuto ya contempla para que pueda llevarse a cabo..., ¡una “Ley Electoral de Catalunya”!

Desde que se restauró la democracia que Catalunya funciona, electoralmente hablando, con una disposición transitoria que nos lleva a una ley estatal. Treinta años de democracia no han sido suficiente para que los diferentes gobiernos que hemos tenido en Catalunya hayan sido capaces de desarrollar una ley electoral propia.

Si nos remitimos a los últimos tiempos, éste ha sido siempre uno de los objetivos del Pacto del Tinell primero, y del Pacto de Entesa después. De hecho, hace dos años el Parlament de Catalunya encargó su estudio a un grupo de expertos, consensuado por todas las fuerzas políticas y que después quedó olvidado en el fondo de un cajón.

Muy posiblemente por intereses partidistas, los grupos políticos no han sido capaces de afrontar este tema y dejan correr el tiempo sin hacer nada al respecto... por ello, creyendo que es hora de que la ciudadanía tome las responsabilidades que por derecho le pertenecen, Ciutadans pel Canvi ha articulado un Ley Electoral para Catalunya, y ha puesto en marcha una ILP (Iniciativa Legislativa Popular), para que de esta forma con el apoyo de al menos 50.000 firmas podamos abrir este debate en el seno del Parlament de Catalunya.

Una Ley, la que Ciutadans pel Canvi propone, catalogada por muchos como audaz y valiente. Una Ley que no dejará a nadie indiferente. En definitiva, una acción la que CpC ha puesto en marcha, de democracia participativa y que busca restablecer los puentes entre la ciudadanía y la política.

Para obtener más información: http://www.lleielectoral.cat/