diumenge, 17 de gener del 2010

CAL TRANSPARÈNCIA, HONESTEDAT I GANES DE TREBALLAR / HACE FALTA TRASPARENCIA, HONESTIDAD Y GANAS DE TRABAJAR

TEXTO EN CATALÁN (MÁS ABAJO EL TEXTO EN CASTELLANO):
El president de CiU, Artur Mas, ha fet unes declaracions en les que diu que no seria prudent l’aprovació d’una llei electoral per a Catalunya pocs mesos abans de les eleccions autonòmiques. Sembla ser que ho fa pel bé de la ciutadania...

Ja hi tornem, tot plegat era un miratge i aquella insistència sobre la necessitat d’una Llei Electoral era simplement de cara a la galeria (calia un cop d'efecte desprès dels casos de corrupció descoberts), és a dir fan aquella classe de política de partit que tant poc m’agrada, i tants cops he denunciat des del meu blog.

Senyor Mas, igual que vaig fer amb el senyor Iceta, quan al presentar Ciutadans pel Canvi l’ILP d’una Llei Electoral per Catalunya va dir què, passat l’equador d’una legislatura no es podien treballar coses tant importants com ho és aquesta, li ho dic també a vostè. S’equivoca del tot!

La ciutadania el va escollir per vetllar i treballar pels seus interessos (es clar, que em refereixo als dels ciutadans i les ciutadanes) des del primer dia i fins l’últim durant quatre anys. A més a més cobra per fer-ho, la qual cosa tinc molt clar que així ha de ser, perquè vostè dedica el seu temps personal amb aquesta tasca encomanada.

Senyor Mas, això que ha dit no es seriós ni respectuós amb la ciutadania del nostre país. Ciutadans pel Canvi ja els va fer gran part de la feina despertant un debat per anys adormit a les seves consciències. L’idescat (Institut d’Estadística de Catalunya) ha acabat amb la seva feina de validar les signatures que vam recollir i el proper dimecres, al Parlament de Catalunya, farem el lliurament simbòlic de les mateixes. Feina feta per part nostre, i ara els toca a vostès fer la seva.

Sembla ser que hi ha discrepàncies, i penso que és normal hi hagi. Ara bé li recordo que no parteixen de zero, perquè a més a més del nostre treball (els hem presentat una Llei feta i ja articulada), també tenen vostès l’informe dels experts (realment excepcional) i amb el qual ja han començat a negociar.

Li recordo també que els experts que van confeccionar aquest informe van ser escollits per vostès al Parlament, i per això hi havia reflectit dintre l’equip de treball totes les vessants ideològiques dels partits polítics representats al mateix. Aquestes persones van cercar el millor per a la ciutadania i la democràcia, intentant afectar el menys possible els interessos dels propis partits. La qual cosa no és gens fàcil. I ara, pel que veig hi ha partits que els costa renunciar en favor de la ciutadania. Lleig...!

Facin vostès la seva feina, la qual passa per vetllar pels interessos de ciutadans i ciutadanes, aquells pels que vostès treballen, no se’n oblidin pas d’això, perquè sembla que no ho tenen prou assimilat. Enllesteixin d’una vegada per totes una Llei Electoral per Catalunya abans de les properes eleccions autonòmiques. Ja els dic jo la clau per aconseguir-ho, que no és altre que transparència, honestedat i ganes de treballar.

Salut, i Llei Electoral de Catalunya Ja!

TEXT EN CASTELLÀ (A DALT EL TEXT EN CATALÀ):
El presidente de CiU, Artur Mas, ha realizado unas declaraciones en las que dice que no sería prudente la aprobación de una Ley Electoral para Catalunya pocos meses antes de las elecciones autonómicas. Parece ser que lo hace por el bien de la ciudadanía...

Ya estamos otra vez, todo era un espejismo y aquella insistencia sobre la necesidad de una Ley Electoral era simplemente de cara a la galería (hacia falta un golpe de efecto después de los casos de corrupción descubiertos), es decir hacen aquella clase de política de partido que no me gusta, y que tantas veces he denunciado desde mi blog.

Señor Mas, igual que hice con el señor Iceta, cuando al presentar Ciutadans pel Canvi la ILP de una Ley Electoral para Catalunya dijo que pasado el ecuador de una legislatura no se podía trabajar cosas tan importantes com esta, le digo también a usted. ¡Se equivoca totalmente!

La ciudadanía lo escogió para velar y trabajar por sus intereses (por supuesto me refiero a los de los ciudadanos y ciudadanas), desde el primer día y hasta el último durante cuatro años. Además cobra por hacerlo, la cual cosa tengo muy claro que así debe ser, porque usted dedica su tiempo personal para realizar la tarea encargada.

Señor Mas, esto que ha dicho no es serio ni respetuoso con la ciudadanía de nuestro país. Ciutadans pel Canvi ya les hizo gran parte del trabajo despertando un debate por años dormido en sus conciencias. El idescat (Institut d’Estadística de Catalunya) ha terminado con su trabajo de validar las firmas que recogimos y el próximo miércoles, en el Parlament de Catalunya, haremos entrega simbólica de las mismas. Trabajo hecho por nuestra parte, y ahora les toca a ustedes hacer la suya.

Parece ser que hay discrepancias, y pienso que es normal que las haya. Ahora bien, le recuerdo que no parten de cero, porque además de nuestro trabajo (les hemos presentado una Ley hecha y ya articulada), también disponen ustedes del informe de los expertos (realmente excepcional) y con el cual ya han empezado a negociar.

También le recuerdo que los expertos que confeccionaron este informe fueron escogidos por ustedes en el Parlament y por ello mismo se reflejaba dentro del equipo de trabajo todas las opciones y vertientes ideológicas de los partidos políticos representados en el mismo. Estas personas buscaron lo mejor para la ciudadanía y la democracia, tratando de afectar lo menos posible los intereses de los partidos. La cual cosa no es nada fácil. Y ahora, por lo que veo hay partidos a los que les cuesta renunciar a favor de la ciudadanía. ¡Muy feo...!

Hagan ustedes su trabajo, el cual consiste en velar por los intereses de ciudadanos y ciudadanas, aquellos por los que ustedes trabajan, no se olviden de esto, porque parece ser que no lo tienen bien asimilado. Hagan de una vez por todas una Ley Electoral para Catalunya antes de las próximas elecciones autonómicas. Ya les digo yo la clave para conseguirlo, que no es otra que transparencia, honestidad y ganas de trabajar.

¡Salud, y Ley Electoral de Catalunya Ya!