dissabte, 26 d’abril del 2008

ERC + DIVISIÓ INTERNA = INCOHERÈNCIA POLÍTICA I SOCIAL


TEXTO EN CATALÁN (MÁS ABAJO EL TEXTO EN CASTELLANO):
Penso que aquest ha estat sovint el problema d’Esquerra Republicana de Catalunya, i que des de fa temps que no l’encerten gaire a l’hora d’escollir els/les dirigents/es del partit.

Ara mateix amb el tema del minitransvasament de l’Ebre cap a Barcelona! ERC forma part el Govern de la Generalitat, el qual ha decidit optar per aquesta solució d’emergència. D’altre banda recolza el decret llei del Govern Central per poder dur-ho a terme. I finalment anuncien que hi seran presents a la manifestació organitzada per la Plataforma per la Defensa de l’Ebre!
Senyors i senyores de ERC no es pot estar a missa i a l’hora repicant campanes... Cal que prenguin una decisió coherent perquè sàpiguen vostès que mai no podran fer contents a tot hom... Amb aquesta forma d’actuar l’únic que aconsegueixen es que els seus militants, seguidors/es i simpatitzants es trobin perduts/es i sense entendre gaire el seu projecte polític. Finalment passa el que passa, i obtenen una resposta ciutadana semblant a la de les passades eleccions generals.

Si no estan d’acord amb les polítiques que desenvolupa el Govern de la Generalitat, doncs perquè segueixen formant part d’aquest Govern? Si volen recolzar als que no estan d’acord amb el minitransvasament i assisteixen a la manifestació del proper 18 de maig, perquè recolzen el decret llei del Govern Central que ho ha de permetre? Unes preguntes que no tenen una resposta coherent i lògica, donada la seva manera d’actuar.

Cal que primer es posin d’acord entre vostès mateixos per definir quina és la línia a seguir.
Jo crec que el seu programa s'ha de basar en quelcom més que unes idees nacionalistes i independentistes, si es que volen vostès aportar un valor afegit de qualitat i de realitat al nostre país, perquè les necessitats socials d’avui dia van molt més enllà, i a ERC han d’estar preparats per oferir als ciutadans i ciutadanes de Catalunya un present estable per construir el futur que tots volem.
Cal que actuïn amb total coherència i responsabilitat, i deixin de banda les seves actuacions de cara a la galeria.

TEXT EN CASTELLÀ (D’ALT EL TEXT EN CATALÀ):
Creo que a menudo ha sido éste el problema de Esquerra Republicana de Catalunya, y que desde hace tiempo no aciertan demasiado a la hora de escoger a los/las dirigentes de su partido.

¡Ahora mismo, con el tema del minitrasvase del Ebro hacia Barcelona! ERC forma parte del Gobierno de la Generalitat, el cual ha decidido optar por esta solución de emergencia. Por otra parte apoya el decreto ley del gobierno central para poder llevarlo a cabo. Y finalmente ¡anuncian que estarán presentes en la manifestación organizada por la Plataforma per la Defensa de l’Ebre!
Señores y señoras de ERC no se puede estar en misa y a su vez repicando campanas… Es necesario que tomen una decisión coherente, porque sepan ustedes que jamás podrán hacer contentos/as a todos/as… Y con esta forma de actuar lo único que consiguen es que sus militantes, seguidores/as y simpatizantes, se sientan perdidos/as y sin entender demasiado su proyecto político. Finalmente, pasa lo que pasa, y obtienen una respuesta ciudadana parecida a la de las pasadas elecciones generales.

Si no están de acuerdo con las políticas que desarrolla el Gobierno de la Generalitat, ¿por qué continúan formando parte de este Gobierno? Si quieren apoyar a los que no están de acuerdo con el minitrasvase y asisten a la manifestación del próximo 18 de mayo, ¿por qué apoyan el decreto ley del Gobierno Central que lo ha de hacer posible? Unas preguntas que no tienen una respuesta coherente y lógica, dada su forma de actuar.

Es necesario que primero se pongan de acuerdo entre ustedes mismos/as para definir cuál es la línea a seguir.
Yo creo que su programa tiene que basarse en algo más que unas ideas nacionalistas e independentistas, si es que quieren ustedes aportar un valor añadido de calidad y de realidad a nuestro país, porque las necesidades sociales de hoy día van mucho más allá, y en ERC tienen que estar preparados/as para ofrecer a los ciudadanos y ciudadanas de Catalunya un presente estable para construir el futuro que todos queremos.
Hace falta que actúen con total coherencia y responsabilidad, y dejen de lado sus actuaciones de cara a la galería.