dijous, 22 de maig del 2008

CATALUNYA 2050, 100% ENERGIA RENOVABLE


TEXTO EN CATALÁN (MÁS ABAJO EL TEXTO EN CASTELLANO):
Catalunya podria produir, amb energies renovables, el 100% de l’electricitat que consumiria a l'any 2050. Greenpeace exigeix a la Generalitat una nova estratègia energètica per arribar a aquest objectiu, la inversió del qual es recuperaria en un període de tres a deu anys.

Greenpeace va presentar a Barcelona l'informe Renovables 100% Catalunya, que analitza la viabilitat de generar amb fonts renovables el 100% de l'electricitat que es demandaria a Catalunya l'any 2050, tenint en compte els costos i el potencial de cada font d'energia.

Segons aquest estudi, la capacitat de producció d'electricitat amb fonts renovables a Catalunya equivaldria a més de 17 vegades la demanda elèctrica del 2050. L'electricitat produïda amb renovables tindria un cost molt inferior a la produïda amb energies brutes, i la inversió necessària s'amortitzaria en un període de entre tres i deu anys, considerant només els estalvis econòmics de combustible i d'emissió de CO2.

Aquesta nova estratègia ha d'incloure l'abandó urgent de les energies brutes, començant pel tancament de les centrals nuclears, i una reducció progressiva de les emissions de CO2 per a situar-les el 2050 almenys un 80% per sota del nivell de 1990.

L'informe ha estat elaborat per Greenpeace a partir de les dades contingudes en els informes Renovables 2050 i Renovables 100%, que l'organització ecologista va encarregar a un equip d'experts de l'Institut d'Investigació Tecnològica de la Universitat Pontificia de Comillas.
Si desitgeu més informació accediu al següent enllaç:
http://www.greenpeace.org/espana/news/catalu-a-podr-a-producir-con-e

TEXT EN CASTELLÀ (DALT EL TEXT EN CATALÀ):
Cataluña podría producir con energías renovables el 100% de la electricidad que consumiría en el 2050. Greenpeace exige a la Generalitat una nueva estrategia energética para alcanzar ese objetivo cuya inversión se recuperaría en un periodo de tres a diez años.

Greenpeace presentó en Barcelona el informe Renovables 100% Cataluña, que analiza la viabilidad de generar con fuentes renovables el 100% de la electricidad que se demandaría en Cataluña en el 2050, teniendo en cuenta los costes y el potencial de cada fuente de energía.

Según este estudio, la capacidad de producción de electricidad con fuentes renovables en Cataluña equivaldría a más de 17 de veces la demanda eléctrica del 2050. La electricidad producida con renovables tendría un coste muy inferior a la producida con energías sucias y la inversión necesaria se amortizaría en un periodo de entre tres y diez años, considerando sólo los ahorros económicos de combustible y de emisión de CO2.

Esta nueva estrategia debe incluir el abandono urgente de las energías sucias, empezando por el cierre de las centrales nucleares, y una reducción progresiva de las emisiones de CO2 para situarlas en el 2050 al menos un 80% por debajo del nivel de 1990.

El informe ha sido elaborado por Greenpeace a partir de los datos contenidos en los informes Renovables 2050 y Renovables 100%, que la organización ecologista encargó a un equipo de expertos del Instituto de Investigación Tecnológica de la Universidad Pontificia Comillas.
Si deseáis más información acceded al siguient enlace: