diumenge, 12 d’octubre del 2008

I LA LLEI DE PARTITS, QUÈ...? / Y LA LEY DE PARTIDOS, ¿QUÉ...?


TEXTO EN CATALÁN (MÁS ABAJO EL TEXTO EN CASTELLANO):
Ahir per celebrar el 12 d’octubre van tenir lloc a molts indrets d’España manifestacions i trobades de grups i partits feixistes, d’ultradreta, neo-nazis, diguem-los com vulguem, tots ells tallats pel mateix patró...

També va passar a Catalunya. A Tarragona el partit polític nacionalsocialista Alianza Nacional es van manifestar gràcies als drets que com a ciutadans els atorga la Llei i la Constitució. Ara bé jo em pregunto, que veient l’ideari i les manifestacions d’aquests negacionistes, per què no fan servir aquesta flamant “llei de partits” (que no crec que l’hagin fet exclusivament per els partits polítics bascos) i els neguen uns drets que mai no havien d’haver tingut?

Segur que si s’esforcen una mica els jutges espanyols en trobaran molts indicis i moltes proves per eliminar del panorama polític i social a aquesta organització racista i pro nazi.

D’altre banda, a la concentració d’ultradreta a Barcelona van ser presents símbols anticonstitucionals que recorden l’època del dictador, i a ben segur criminal de guerra (i també de quan no hi havia guerra), Francisco Franco. Perquè es permeten...?

Seria bo escoltar les respostes dels nostres dirigents...

TEXT EN CASTELLÀ (A D’ALT EL TEXT EN CATALÀ):
Ayer para celebrar el 12 de octubre hubo en muchas partes de España manifestaciones y encuentros de grupos y partidos fascistas, de ultraderecha, neo-nazis, los llamen como los llamen, todos cortados por un mismo patrón...

También ocurrió en Catalunya. En Tarragona el partido político nacionalsocialista Alianza Nacional se manifestó gracias a los derechos que como ciudadanos les concede la Ley y la Constitución. Ahora bien, yo me pregunto, que viendo el ideario y las manifestaciones de estos negacionistas, ¿por qué no utilizan esta flamante “ley de partidos” (la cual no creo que hayan hecho exclusivamente para los partidos políticos vascos) y les nieguen unos derechos que jamás deberían haber tenido?

Seguro que si los jueces españoles se esfuerzan un poco encontrarán muchos indicios y muchas pruebas para eliminar del panorama político y social a esta organización racista y pro-nazi.

Por otra parte, en la concentración de ultraderecha en Barcelona hubo símbolos anticonstitucionales que recuerdan la época del dictador, y a bien seguro que criminal de guerra (y también de cuando no había guerra), Francisco Franco. ¿Por qué se permiten...?

Estaría bien escuchar las respuestas de nuestros dirigentes...