dimarts, 8 de setembre del 2009

ARENYS DE MUNT, A QUÈ TENIM POR? / ARENYS DE MUNT, ¿A QUÉ TENEMOS MIEDO?


TEXTO EN CATALÁN (MÁS ABAJO EL TEXTO EN CASTELLANO)

Arenys de Munt ha posat el dit a la nafra. Algú ha decidit fer una consulta popular emparant-se amb la llibertat d’expressió i respectant en tot moment la llei, però sembla ser que no volen permetre que es pugui fer... Qui parlava de llibertat d’expressió?


Agradi més o agradi menys la pregunta realitzada en la consulta “Està vostè d'acord que Catalunya esdevingui un Estat de Dret, independent, democràtic i social, integrat en la Unió Europea?”, organitzar un acte consultiu de manera pacifica no infringeix cap norma i tampoc cap llei.


Agradi més o agradi menys la resposta que es pugui aconseguir amb aquesta consulta, un estat de dret suposadament democràtic no pot oposar-se a que la ciutadania opini i digui la seva. Penso que això es quelcom que fa molts anys va deixar de ser. I molt menys encara quan la consulta no és vinculant, i està realitzada per una associació que res te a veure amb un estament oficial, com podria ser l’Ajuntament de la vila. Què passa? Tenim por de saber el que pensa veritablement la ciutadania? Per què aquesta por?


Quan hi a llibertat els raonaments es combaten amb d’altres raonaments i no pas per la força. El diàleg sempre ha estat bàsic en un estat lliure i democràtic. Tots tenim dret a dir la nostra i més encara quan ho fem pacíficament i amb respecte. A què tenim por?


TEXT EN CASTELLÀ (A DALT EL TEXT EN CATALÀ)

Arenys de Munt ha puesto el dedo en la llaga. Alguien ha decidido realizar una consulta popular amparándose en la libertad de expresión y respetando en todo momento la ley, pero parece ser que no desean permitir que se pueda llevar a cabo... ¿Quién hablaba de libertad de expresión?


Agrade más o agrade menos la pregunta realizada en la consulta “Está usted de acuerdo que Catalunya se convierta en un Estado de Derecho, independiente, democrático y social, integrado en la Unión Europea?”, organizar un acto consultivo de forma pacífica no infringe ninguna norma y tampoco ninguna ley.


Agrade más o agrade menos la respuesta que pueda resultar de esta consulta, un estado de derecho supuestamente democrático no puede oponerse a que la ciudadanía opine y diga su parecer. Pienso que esto es algo que hace muchos años dejo de ser. Y aún todavía menos cuando la consulta no es vinculante, y está realizada por una asociación que nada tiene que ver con un estamento oficial, como podría ser el Ayuntamiento de la villa. ¿Qué sucede? ¿Tenemos miedo de saber lo que verdaderamente piensa la ciudadanía? ¿A qué se debe este miedo?


Cuando existe la libertad los razonamientos se combaten con otros razonamientos y no por la fuerza. El diálogo siempre ha sido básico en un estado libre y democrático. Todos tenemos derecho a decir lo que pensamos y más aún cuando lo hacemos pacíficamente y con respeto. ¿A qué tenemos miedo?

4 comentaris:

Marisol Escudero ha dit...

quina ironia te la vida, prohibeixen el referèndum i permeten la manifestació que el mateix día faran el falangistes. Si jo visqués a Arenys de Munt també aniria a votar.Això es democràcia? això es una merda (perdoneu la expressió)

GUILLEM ha dit...

Aprofitant que el senyor Sancho és tan democràtic i li agrada tant això de la participació.... podria aprofitar per "seduir" la regidora de participació ciutadana del PSC-PSOE, perquè proposi fer la consulta a Pineda de Mar; entitats que donguin la cara ,no en faltaran!!!!

Jord Sancho ha dit...

Senyor Guillem, noto cert sarcasme i/o ironia al seu comentari...
1 - Doncs sí que em considero democràtic, i una de les finalitats del meu treball a l’associació de Ciutadans pel Canvi és precisament la participació ciutadana...
2 - Penso que vostè ha de ser perfectament capaç d’adreçar-se personalment a la regidora sense intermediaris. De tota manera si no és així, i si vostè s’identifica amb nom i cognoms li faré arribar... Tots els ciutadans de Pineda tenim la possibilitat d’adreçar-nos a tots els regidors i regidores que hi a l’Ajuntament (govern i/o oposició)...
3 - Entitats a Pineda que donin la cara hi a moltes, ho sé prou bé... Per a mi també seria un honor poder associar-li una cara al seu nom... M’agrada saber amb qui parlo, sobre tot perquè hi a qui cara a cara diu una cosa i a l’anonimat en diu d’altres molt diferents.
Salutacions.
Jordi Sancho

Guillem ha dit...

Si, hi ha cert sarcasme....

És evident; que quan la democràcia va a favor, "son" demòcrates, quan va en contra, es fan dir constitucionals.

El nom és Guillem, el cognom Palau, no m' amago de res, i si li pot fer arribar la proposta, serà d'agrair.
I si em diu la resposta en aquest mateix bloc, serà fantàstic!!!!

Però em temo que durant tota la setmana, els del PSC-PSOE, els toca ser constitucionals.... XD

PD: JA que CPC sou una associació, podrieu proposar la consulta vosaltres mateixos.

Salut!!