dimarts, 16 d’agost del 2011

BON COP DE FALÇ... 100% VOT EN BLANC / 100% VOTO EN BLANCO

TEXTO EN CATALÁN (MÁS ABAJO EL TEXTO EN CASTELLANO):
Sí , ens cal un bon cop de falç...
Per què faig servir aquesta part de l’himne nacional de Catalunya?
Bé doncs, per qui no ho sapigueu aquest himne ens relata els fets històrics del 7 de juny de 1640 amb la revolta dels catalans o Guerra dels Segadors. La ciutadania catalana, farta dels abusos de les tropes castellanes i italianes, i els tributs que s’havien de pagar, durant la guerra contra el francès (guerra dels trenta anys), es revoltà contra el rei Felip IV. Cinc-cents segadors van entrar a Barcelona i mataren el virrei de Catalunya, durant el nomenat Corpus de Sang. La Generalitat trencà amb la monarquia i va proclamar la República Catalana, començant una guerra de dotze anys, la Guerra dels Segadors.

És clar que no desitjo cap guerra, i per suposat que tampoc vull cap revolta violenta, perquè no crec en la violència. Sí que vull però, en recordar la gesta dels Segadors i de la ciutadania catalana del segle XVII, invocar l’esperit de lluita, la rauxa, l’inconformisme, i la dignitat d’una ciutadania que viu hores d’ara l’abús de les tropes capitalistes, havent de tributar amb allò que no té per poder eixugar amb el seu esforç el desgavell econòmic creat pels poders financers mundials.

Amb l’espoliació de l’estat del benestar de la ciutadania, l’eliminació de les polítiques socials, i destruint tot allò que la classe treballadora ha aconseguit al llarg d’anys de lluita i de patiment per fer valer els seus drets, volen arreglar l’economia mundial per així seguir mantenint un statu quo que no volen perdre de cap de les maneres, tot i ser els causants i responsables (o potser val més dir irresponsables) de tot el que succeeix.

Dirigents de la política i de les finances mundials, si això es tot el que sabeu fer ja podeu fer les maletes i marxar, perquè algú tant del munt com jo mateix podria fer-ho igual de malament sense cap mena d’esforç...

Necessitem dirigents que no estiguin venuts al capital, que pensin per si mateixos, que prenguin decisions pensant en la ciutadania i no en els seus propis interessos (o de partit). Cal que entenguin que estan al servei de la ciutadania. Han de fer-se conscients que estan on estan perquè la ciutadania així ho ha decidit. La ciutadania els ha escollit perquè els porti, a tots i a totes sense diferències de cap mena, cap a l’estat del benestar. En definitiva, la ciutadania és sobirana i els dirigents han de tenir vocació de servei.

Si no hi ha cap partit i/o agrupació política que ens garanteixi el que acabo d’esmentar, potser que el vot dels veritablement indignats hagi de ser en blanc i boicotejar la partitocràcia. Milions i milions de vots en blanc (tant de bo pogués ser el 100%). Potser que això els faria canviar de veritat.

TEXT EN CASTELLÀ (A DALT EL TEXT EN CATALÀ):
Sí, hace falta un “bon cop de falç” (un buen golpe de hoz)...
¿Por qué utilizo esta parte del himno nacional de Catalunya?
Bien, para quien no lo sepa éste himno nos relata los hechos históricos del 7 de junio de 1640 con la revuelta de los catalanes o Guerra de los Segadores. La ciudadanía catalana, harta de los abusos de las tropas castellanas e italianas, y de los tributos que debían pagar, durante la guerra contra el francés (guerra de los treinta años), se levantó contra el rey Felipe IV. Quinientos segadores entraron en Barcelona y mataron al virrey de Catalunya, durante el llamado Corpus de Sangre. La Generalitat rompió con la monarquía y proclamó la República Catalana, dando comienzo una guerra de doce años, la Guerra de los Segadores.

Claro que no deseo ninguna guerra, y por supuesto que tampoco quiero ninguna revuelta violenta, porque no creo en la violencia. Lo que quiero, al recordar la gesta de los Segadores y de la ciudadanía catalana del siglo XVII, es invocar el espíritu de lucha, el empuje, el inconformismo, y la dignidad de una ciudadanía que vive en estos momentos el abuso de las tropas capitalistas, debiendo tributar con aquello que no tiene para poder asumir con su esfuerzo el desbarajuste económico creado por los poderes financieros mundiales.

Con la expoliación del estado del bienestar de la ciudadanía, la eliminación de las políticas sociales, y destruyendo todo aquello que la clase trabajadora ha conseguido a lo largo de años de lucha y de sufrimiento para hacer valer sus derechos, quieren arreglar la economía mundial para así seguir manteniendo un statu quo que no desean perder de ninguna de la maneras, aún siendo los causantes y responsables (o tal vez debería decir irresponsables) de todo lo que sucede.

Dirigentes de la política y de las finanzas mundiales, si esto es todo lo que sabéis hacer ya podéis hacer las maletas e iros, porque alguien del montón como yo mismo podría hacerlo igual de mal sin ningún tipo de esfuerzo...

Necesitamos dirigentes que no estén vendidos al capital, que piensen por si mismos, que tomen decisiones pensando en la ciudadanía y no en sus propios intereses (o de partido). Deben entender que están al servicio de la ciudadanía. Deben hacerse conscientes que están donde están porque la ciudadanía así lo ha decidido. La ciudadanía les ha escogido para que les lleve, a todos y a todas sin diferencia alguna, hacia el estado del bienestar. En definitiva, la ciudadanía es soberana y los dirigentes deben tener vocación de servicio.

Si no hay ningún partido y/o agrupación política que nos garantice lo que acabo de mencionar, tal vez el voto de los verdaderamente indignados deba ser en blanco, y boicotear la partitocrácia. Millones y millones de votos en blanco (ojalá que pudiera ser el 100%). Tal vez esto les haría cambiar de verdad.

1 comentari:

Anònim ha dit...

What's up Dear, are you actually visiting this web page regularly, if so then you will definitely obtain nice knowledge.

Feel free to surf to my blog: fl.alphastudio.cz