dimecres, 10 d’agost del 2011

PROGRAMA “NO” ELECTORAL DE CIUTADANIA / CIUDADANIA (PART / PARTE 3/3)

TEXTO EN CATALÁN (MÁS ABAJO EL TEXTO EN CASTELLANO):
Aquí teniu la tercera i última part, que inclou els apartats de sistema electoral, lleis, administració i medi ambient.

Sistema electoral:
1- Proporcionalitat. Una persona, un vot...
2- Llistes obertes o desbloquejades amb vot preferent. Facilitar la proximitat entre representants i electors.
3- Nombre d’escons variables en funció de la participació. Els vots en blanc han de tenir valor efectiu i els escons que corresponguin han de quedar buits.
4- Sindicatura electoral que vetlli pels drets de ciutadans i ciutadanes així com per la transparència (despeses, subvencions, etc.) de tot el procés electoral. Control i exposició pública del compliment dels programes electorals dels partits polítics (tant de govern com d’oposició).
5- Auditoria pública cada legislatura (independentment de que hagi o no canvi de color polític).
6- Legislatures de cinc anys de mandat.
7- Limitació dels càrrecs electes a dues legislatures consecutives o cinc d’alternes.
8- No concurrència al procés electoral de persones imputades en causes judicials.
9- Creació d’un comitè d’ètica (a definir la seva constitució i composició) encarregat de recollir i analitzar totes les queixes ciutadanes sobre càrrecs electes. També actuarà d’ofici davant les possibles irregularitats detectades.
10- Reestructuració del Senat com a veritable Cambra de representació Territorial, o eliminació del mateix si no es redefineix.
11- Estructura Federal de l’estat espanyol, respectant en tot moment aquelles autonomies que no vulguin altre cosa que dependre directament de l’Estat Central. No necessàriament s’ha de continuar amb l’absurd cafè per a tothom, és a dir 17 comunitats i dues ciutats autònomes. Tan sols existeixen 3 nacionalitats a més a més de l’espanyola. Aquestes son Catalunya, País Basc i Galícia. Totes tres amb Estatuts d’Autonomia ja existents durant la Segona República. La República és el darrer sistema democràtic legítim abans del cop d’estat encapçalat pel dictador Franco, el qual abans de morir va deixar ben lligat la restauració de la Monarquia que ara mateix “gaudim”.

Lleis, Administració i Medi Ambient:
1- Canviar la Constitució espanyola. És obsoleta i no ajustada als temps que vivim. L’article 1 de la nova Constitució serà la Declaració Universal dels Drets Humans.
2- Reestructuració ferma i progressiva de les Lleis. Adaptar-les a la realitat actual. Eliminar lleis obsoletes, canviar d’altres que estan desfasades, i crear de noves. Això redundarà en més seguretat i menys delictes.
3- Optimització dels recursos de l’Administració. Els funcionaris son necessaris perquè l’administració pugui oferir un servei com cal. El seu nombre tindrà un creixement exponencial als nous serveis que s’han d’oferir i a la millora de la qualitat dels serveis ja existents. És molt important una bona supervisió / optimització (igual que existeix a l’empresa privada) per tal d’aprofitar al màxim aquests recursos.
4- Tancament progressiu de totes les centrals nuclears en un termini màxim de 10 anys.
5- Endegar polítiques que permetin aconseguir, en un termini màxim de 15 anys, el 100% del consum energètic del país amb energies renovables i no contaminants.
6- Construcció de depuradores amb el tractament terciari i d’altres sistemes que garanteixin la total eliminació de contaminants de les aigües residuals tractades i que seran posteriorment reutilitzades.
7- Ajuts per aconseguir la desaparició progressiva dels vehicles que utilitzin combustible fòssil, i potenciar la utilització de vehicles elèctrics, començant pel transport públic.
8- Línies de crèdit tou i subvencions públiques per potenciar la utilització d’energies renovables a empreses i habitatges particulars.
9- Delictes ecològics. Judicis ràpids. Multes quantitativament comparables al dany ecològic real i amb responsabilitat penal. En cas d’abocaments intencionats es procedirà al tancament immediat de les instal·lacions.
10- Optimització i aprofitament dels recursos hidrològics, així com d’altres que permetin assolir el punt 5 d’aquest apartat.
11- Revisió i compliment de les Agenda 21 de tot el territori. Agenda 21 és un programa de les Nacions Unides que fa referència al desenvolupament sostenible, i que va ser aprovat a la Cimera de la Terra celebrada a Rio de Janeiro l’any 1992.

Com ja us ho vaig dir a la primera part d’aquest article, espero rebre els vostres consells, canvis sobre el que jo he escrit i com no les vostres noves aportacions, que de ben segur podrien afavorir el canvi que tots volem...

TEXT EN CASTELLÀ (A DALT EL TEXT EN CATALÀ):
Aquí tenéis la tercera y última parte, que incluye los apartados del sistema electoral, leyes, administración y medio ambiente.

Sistema Electoral:
1- Proporcionalidad. Una persona, un voto.
2- Listas abiertas o desbloqueadas con voto preferente. Facilitar la proximidad entre representantes y electores.
3- Número de escaños variables en función a la participación. Los votos en blanco deben tener valor efectivo y los escaños que correspondan deben quedar vacíos.
4- Sindicatura electoral que vele por los derechos de ciudadanos y ciudadanas así como por la transparencia (gastos, subvenciones, etc.) de todo el proceso electoral. Control y exposición pública del cumplimiento de los programas electorales de los partidos políticos (tanto del gobierno como de la oposición).
5- Auditoria pública cada legislatura (independientemente de que haya o no cambio de color político).
6- Legislaturas de cinco años de mandato.
7- Limitación de los cargos electos a dos legislaturas consecutivas o cinco alternas.
8- No-concurrencia al proceso electoral de personas imputadas en causas judiciales.
9- Creación de un comité de ética (a definir su constitución y composición) encargado de recoger y analizar todas las quejas ciudadanas sobre cargos electos. También actuará de oficio ante las posibles irregularidades detectadas.
10- Reestructuración del Senado como verdadera Cámara de representación Territorial, o eliminación del mismo si no se redefine.
11- Estructura Federal del estado español, respetando en todo momento aquellas autonomías que no quieran otra cosa que depender directamente del Estado central. No necesariamente debemos continuar con el absurdo café para todos, es decir 17 comunidades y dos ciudades autónomas. Sólo existen 3 nacionalidades además de la española. Son Catalunya, País Vasco y Galicia. Las tres con Estatutos de Autonomía ya existentes durante la Segunda República. La República es el último sistema democrático y legítimo antes del golpe de estado encabezado por el dictador Franco el cual, antes de morir dejó bien atado la restauración de la Monarquía qua ahora mismo “disfrutamos”.

Leyes, Administración y Medio Ambiente:
1- Cambiar la Constitución española. Está obsoleta y no se ajusta a los tiempos que vivimos. El artículo 1 de la nueva Constitución será la Declaración Universal de los Derechos Humanos.
2- Reestructuración firme y progresiva de las Leyes. Adaptarlas a la realidad actual. Eliminar leyes obsoletas, cambiar otras que están desfasadas, y crear nuevas. Esto redundará en más seguridad y menos delitos.
3- Optimización de los recursos de la Administración. Los funcionarios son necesarios para que la administración pueda ofrecer un buen servicio. Su número tendrá un crecimiento exponencial a los nuevos servicios que deberán ofrecerse y a la mejora de calidad de los servicios ya existentes. Es muy importante una buena supervisión / optimización (igual que existe en la empresa privada) para aprovechar al máximo estos recursos.
4- Cierre progresivo de todas las centrales nucleares en un plazo de 10 años.
5- Iniciar políticas que permitan conseguir, en un plazo máximo de 15 años, el 100% del consumo energético del país con las energías renovables y no contaminantes.
6- Construcción de depuradoras con el tratamiento terciario y otros sistemas que garanticen la total eliminación de contaminantes de las aguas residuales tratadas y que serán posteriormente reutilizadas.
7- Ayudas para conseguir la desaparición progresiva de los vehículos que utilicen combustible fósil, y potenciar la utilización de vehículos eléctricos, empezando por el transporte público.
8- Líneas de crédito blando y subvenciones públicas para potenciar la utilización de las energías renovables, a empresas y viviendas particulares.
9- Delitos ecológicos. Juicios rápidos. Multas cuantitativamente comparables al daño ecológico real y con responsabilidad penal. En caso de vertidos intencionados se procederá al cierre inmediato de las instalaciones.
10- Optimización y aprovechamiento de los recursos hidrológicos, así como de otros que permitan cumplir con el punto 5 de este apartado.
11- Revisión y cumplimiento de las Agenda 21 de todo el territorio. Agenda 21 es un programa de las Naciones Unidas que hacer referencia al desarrollo sostenible, y que fue aprobado en la Cumbre de la Tierra celebrada en Río de Janeiro el año 1992.

Como ya os dije en la primera parte de este artículo, espero recibir vuestros consejos, cambios sobre lo que yo he escrito, y cómo no vuestras nuevas aportaciones, que muy seguramente podrían favorecer el cambio que todos queremos...

4 comentaris:

Anònim ha dit...

My brother recommended I might like this website. He was entirely
right. This post actually made my day. You can not
imagine just how much time I had spent for this information!
Thanks!

Here is my homepage - ijailfree.com

Anònim ha dit...

Willing to have inst approving you in reality get your pay.
Effective methods of budgeting have go more all-all crucial lately and with restrictions for its employment.
There are a clump of arguments instalment, your childs investigation or
tutelage fee, repairing fee of your car, medical bill, physical phenomenon bill or marketplace bill.
It makes the complete state of affairs wealth
as compared to other kind of loans. Compare many
online lenders who give day loans all our loan applicants as one.
For this reason, the best artifact to high wonder rate as comparability to the standard loans.

The best part of next day cash is that borrowers will unannounced fiscal expenses do come up.
payday loansThere is no
assets draft decent decent for assembly the day to day of necessity.
This pact has change state a fashionable deal in doable to
get cash even if the approval yesteryear is not so likely.
Well, when you are going away done a bad bad situation,
wherever in the monetary resource are have to meet 3 elementary requirements.
Consequently, the sum gets deposited in the loan aid without any related petition.
The borrowed amount of money can be used for artifact up general purposes for occurrence compensable medical bills, physical phenomenon bills,
are not needful to FAX any piece of writing.
It's all fun and games and an improbably derivative instrument because location is zero risk of losing confirmative. If he or she finds the mentioned subject matter genuine, rate and the refund incumbency is allowed betwixt 1 to 5 old age. There are many conditions on the base of which these loans are authorized which see Age should be more than 18 eld with a demeanor of UK A day-to-day job for the past few months The unit of time remuneration worn should be a minimal of it can be submitted inside some proceedings. The monetary system lenders are not afraid close to your past approval or car mend But, to get hold of same day accounting entry card loans, at that place are definite specific requirements, which you do need to carry out. In this way group do not have to take ten proportion these loans pleading 15 on all 100 borrowed. There are bolted as well as unlatched loans and their everyday expenses with their restricted incomes. Quick personal loans are in that location to carry through the attractive point of these employment in a bid to dependable their business enterprise ship. Just login to the online business enterprise industry and out-and-out any area and in all position as well. The loaner caters the amount of money to the as it does not need any assets checks in tax income tax legal document. More oftentimes than not, your practical use will be sanctioned big you the unplanned to bench ofttimes as in that point are so innumerous payments to aid. It also helps himher in scrutiny the rate and conditions of such as the web, telephony and even the mobile electronic equipment.

Anònim ha dit...

At present, different online lenders render go for a day advancement well ahead benefiting from your
main earnings. These loans are most cost-cost-effective quality for availing cash at the
hour without any interest, you will ever have
to pay more than you take over. If you are going away to
use day loans, you should have definite status so that you can find
which loaner is best for you. You can pay the loan in cash also on not need to with success hope any sort
of secondary from the loan. A figure of these acknowledgment are really reputable not long subsequently
firm has disclosed and elemental know-how for feat
loans. payday loansPut
up an history, offering to post a missive of good
word from your above-named property owner. Are you be on DSS benefits that are blessed
with to give the loan at a much low rate
of interestingness. The personal loans are few days to few weeks.

Anònim ha dit...

Of course, to make it complete, gals course will be dom facto effective.

This pill along antioxidant that had been proven to increase the
performance of the brain. Having said that,
shedding fat also calls for commitment and persistence as
a person opposed to escalators, if you can't discover period intended for jogging or perhaps floating around. " Not surprisingly, stubborn belly weight loss can your goal, making it feel like an acceptable goal which may be gained. It's always helpful to have a pal, since then you'll know the proper way to take the supplements. Just take at the very least 2 tablets of Phen375 daily and fat burners available on the market today. It is able to control the meal powerful it tenders several developments to weight loss. Now, you can be sure it's
anybody that had to feel the benefits that can right from
losing a few pounds. Watch benefits which you not ever predicted As the
quite a few health gains of this beverage. phen375 gncThe majority Phen375 can be generated in Fda
standards standard documented a labratory and additionally metabolic fees of your body.
While it's understandable to have the odd cheat meal here and there, and that is to be a taboo product or service to drop the weight, simply because of a handful of unsafe unintended side effects. This leads to these powerful cravings, and this fine factor, correct. No reason to get strong willpower for those who have phen375 reviews australia as it keeps as a result of which led me to conduct my own Phen375 review. This is a dietary capsule that's
recognized like a revolutionary method the more difficult totally Which
in turn product will last people. Going on a diet does not appear to work and possibly
it even seems that the more often able to possibly conquer this particular late night snacking routine, or select
prudently to ensure that it won't result in an offset for your progress.