dissabte, 6 d’agost del 2011

PROGRAMA “NO” ELECTORAL DE CIUTADANIA / CIUDADANIA (PART / PARTE 2/3)

TEXTO EN CATALÁN (MÁS ABAJO EL TEXTO EN CASTELLANO):
Avui us faig arribar la segona part, que inclou els apartats d’economia i de càrrecs electes.

Economia:
1- Control exhaustiu i permanent per part de l’Estat, de Bancs i Caixes.
2- Impostos especials per a bancs i caixes per així poder desenvolupar polítiques socials i programes de readaptació laboral per a treballadors/res en situació d’atur.
3- Bancs i Caixes intervinguts i ajudats econòmicament per l’Estat. Control de sous i bonus per objectius dels seus càrrecs directius, així com dels dividends i beneficis atorgats als accionistes.
4- Dació en pagament. En cas de no poder pagar les quotes hipotecàries, l’habitatge passa a mans de l’entitat creditora i el deute queda automàticament liquidat. També de manera automàtica entra en funcionament el lloguer social (garant del compliment del punt 5 de l’apartat Ciutadania).
5- Prevenció i persecució de l’evasió de capital.
6- Impostos equitatius i socialment justos. Qui guanya més, paga més.
7- Ajudar els emprenedors i emprenedores.
8- Ajudes a empreses innovadores, d’investigació, noves tecnologies, desenvolupament d’energies renovables, etc...
9- Ajudes per l’agricultura. Afavorir el consum km 0, per reduir la contaminació i afavorir la producció local i de proximitat.
10- Penalitzar l’empresari/a que s’aprofita de la situació de precarietat per explotar els treballadors, contravenint les lleis i els estatuts dels treballadors. El compliment del punt 2 de l’apartat de Ciutadania podria fer que desaparegués l’explotació laboral i llavors tampoc caldria aplicar cap mena de penalització.
11- Control, per acord/contracte escrit, dels ajuts i subvencions concedits a empreses multinacionals per establir-se i assentar-se al nostre país. Si posteriorment tanquen i continuen la seva activitat a d’altres països, hauran de retornar l’equivalent als ajuts rebuts per part de l’administració.

Càrrecs electes:
1- Regulació de sous i despeses. Els càrrecs públics tenen dret a un sou digne igual que qualsevol altre ciutadà/na. En cap cas gaudiran d’uns privilegis que no puguin gaudir la resta de la ciutadania. Igualtat de drets i deures amb la resta de ciutadania.
2- Graella de sous oficial i unificada en funció al càrrec (president, ministre, diputat, alcalde, regidor...) i l’àmbit d’actuació i importància (nombre d’habitants).
3- Eliminació de TOTS els càrrecs de confiança.
4- Eliminació del 99% dels cotxes oficials.
5- Austeritat. Estalvi. Justificació pública de totes les despeses.
6- Control i justificació de patrimoni, dut a terme per la Sindicatura Electoral, abans i després d’accedir al càrrec. Exposició pública de les variacions.

Continuarà...

TEXT EN CASTELLÀ (A DALT EL TEXT EN CATALÀ):
Hoy os hago llegar la segunda parte, que incluye los apartados de economía y cargos electos.

Economía:
1- Control exhaustivo y permanente por parte del Estado de Bancos y Cajas.
2- Impuestos especiales para bancos y cajas para así poder desarrollar políticas sociales y programas de readaptación laboral para trabajadores/as en situación de paro.
3- Bancos y Cajas intervenidos y ayudados económicamente por el Estado. Control de sueldos y bonus por objetivos de sus cargos directivos, así como de los dividendos y beneficios otorgados a los accionistas.
4- Dación en pago. En caso de no poder pagar las cuotas hipotecarias, la vivienda pasa a manos de la entidad crediticia y la deuda queda automáticamente liquidada. También de forma automática entra en funcionamiento el alquiler social (garante del cumplimiento del punto 5 del apartado Ciudadanía).
5- Prevención y persecución de la evasión de capital.
6- Impuestos equitativos y socialmente justos. Quien gana más, paga más.
7- Ayudar a los emprendedores y emprendedoras.
8- Ayudas a empresas innovadoras, de investigación, nuevas tecnologías, desarrollo de energías renovables, etc.
9- Ayudas para la agricultura. Favorecer el consumo km 0, para reducir la contaminación y favorecer la producción local y de proximidad.
10- Penalizar al empresario/a que se aprovecha de la situación de precariedad para explotar a los trabajadores, contraviniendo las leyes y los estatutos de los trabajadores. El cumplimiento del punto 2 del apartado de Ciudadanía podría hacer que desaparezca la explotación laboral y por lo tanto tampoco haría falta aplicar ningún tipo de penalización.
11- Control, mediante acuerdo/contrato escrito, de las ayudas y subvenciones concedidos a empresas multinacionales para establecerse en nuestro país. Si posteriormente cierran y continúan su actividad en otros países, deberán devolver el equivalente a las ayudas recibidas por parte de la administración.

Cargos electos:
1- Regulación de sueldos y gastos. Los cargos públicos tienen derecho a un sueldo digno igual que cualquier otro ciudadano/a . En ningún caso disfrutarán de unos privilegios que no puedan ser aplicados al resto de la ciudadanía. Igualdad de derechos y deberes que el resto de la ciudadanía.
2- Tabla de sueldos oficial y unificada en función al cargo (presidente, ministro, diputado, alcalde, concejal...) y el ámbito de actuación e importancia (número de habitantes).
3- Eliminación de TODOS los cargos de confianza.
4- Eliminación del 99% de los coches oficiales.
5- Austeridad. Ahorro. Justificación pública de todos los gastos.
6- Control y justificación del patrimonio, llevado a cabo por la Sindicatura Electoral, antes y después de acceder al cargo. Exposición pública de las variaciones.

Continuará...