dimecres, 6 de febrer del 2008

ALGO ESTÁ CAMBIANDO… / ALGUNA COSA ESTÀ CANVIANT…

TEXTO EN CATALÁN (MÁS ABAJO EL TEXTO EN CASTELLANO):
En Manuel Chaves m’ha sorprès, i molt gratament. La veritat sigui dita, mai m’hagués esperat una decisió com la que ha pres.

La seva voluntat de que a les escoles d’idiomes andaluses es pugui estudiar el català, el gallec i el basc (llengües cooficials a l’estat espanyol) es tan sorprenent com il·lusionant. Desconec el rerefons d’aquesta decisió, molt possiblement la seva lectura sigui en clau d’eleccions generals i no pas de les autonòmiques, però el que si permet entreveure es que pot ser que alguna cosa està canviant, i que la pluralitat de l’estat espanyol sigui abans o després acceptada i respectada.

Ara tan sols fa falta que d’altres dirigents del PSOE, primitius i provinents del cretaci, com el Bono, l’Ibarra i el Guerra, desapareguin de l’escena política, i donin pas al Canvi que ens ha de permetre viure tots junts en pau i amb total respecte a la diversitat i a la realitat plurinacional de l’estat.

Pel que respecte al PP, son un cas perdut i totalment irrecuperables mentre que vagin eliminant de les seves files a totes aquelles persones que com en Gallardón podrien aportar tolerància, respecte i seriositat a un partit polític que es troba en una clara regressió cap a antigues idees medievals i dictatorials. Tot això recolzat per la institució eclesiàstica, que cada cop més s’allunya del que veritablement hauria de ser la seva tasca.

TEXT EN CASTELLÀ (D’ALT EL TEXT EN CATALÀ):
Manuel Chaves me ha sorprendido, y muy gratamente. La verdad sea dicha, nunca me hubiese esperado una decisión como la que ha tomado.

Su voluntad de que en las escuelas de idiomas andaluzas se pueda estudiar el catalán, el gallego y el vasco (lenguas co-oficiales en el estado español) es tan sorprendente como ilusionante. Desconozco el trasfondo de esta decisión, muy posiblemente su lectura sea en clave de elecciones generales y no de autonómicas, pero lo que si que permite entrever es que puede ser que algo está cambiando, y que la pluralidad del estado español sea, antes o después, aceptada y respetada.

Ahora tan solo hace falta que otros dirigentes del PSOE, primitivos y procedentes del cretáceo, com Bono, Ibarra y Guerra, desaparezcan de la escena política, y den paso al Cambio que nos ha de permitir vivir todos juntos en paz y con total respecto por la diversidad y la realidad plurinacional del estado.

Por lo que respecta al PP, son un caso perdido, y totalmente irrecuperables, mientras que vayan eliminando de sus filas a todas aquellas personas que como Gallardón podrían aportar tolerancia, respeto y seriedad a un partido político que se encuentra en clara regresión hacia antiguas ideas medievales y dictatoriales. Todo ello apoyado por la institución eclesiástica, que cada vez más se aleja de lo que verdaderamente tendría que ser su tarea.