diumenge, 6 de juliol del 2008

ACTUALITAT SOCIAL I POLITICA / ACTUALIDAD SOCIAL Y POLITICA


TEXTO EN CATALÁN (MÁS ABAJO EL TEXTO EN CASTELLANO):

CIUTADANS PEL CANVI:
CpC ha signat el manifest “Aturem la directiva de la vergonya”, sobre el retorn de les persones immigrades. L’aprovació que va tenir lloc al Parlament Europeu no fa res mes que legitimar la vulneració dels Drets Humans. D’altre banda la Coordinadora de l’Associació va acordar per unanimitat fer explícit el suport a Josep Borrell i Raimon Obiols, que el 17 de juny van trencar la disciplina de vot del Grup Socialista al Parlament Europeu per rebutjar la Directiva. CpC felicita els dos eurodiputats pel seu posicionament públic, clar i decidit.

EL CONGRÉS DEL PSOE: Ja era hora! Sembla ser que comença el Canvi dintre el Partit Socialista. Els “barons” queden enrere, i desitjo de tot cor que molt aviat comencin a desaparèixer igual que els dinosaures... Serà veritat o tan sols un desig i una il·lusió? Si els socialistes volen avançar cap la societat del benestar, han de consolidar el seu “gir a l’esquerra” (que fa temps semblava oblidat).
El que m’amoïna és haver escoltat el portaveu socialista parlant dels temes tractats en aquest congrés, i dient sobre el Federalisme que tan sols és una petita concessió al PSC, més filosòfica que real i efectiva, ja que per a ells el que val de veritat és l’estat de les autonomies.

EL PARTIT POPULAR: Al Congrés realitzat pel PP ja es va veure que les coses no van bé dintre el partit, i penso que el gir cap el centre que diuen que volen fer no es més que un rentat de cara per la galeria, i que internament tot segueix igual. A Rajoy, com a molt, tan sols li queda fins a les properes eleccions generals.
Pel que fa al Congrés del PP Català, jo crec que la divisió interna del partit ha quedat ben clara i palesa. Nebrera representava el canvi real i Camacho la oficialitat i el continuisme. Al final, guanya la candidata d’Aznar per ben poc... Torno a dir, si a España estan dividits a Catalunya encara molt més.

AJUNTAMENT DE PINEDA DE MAR: El 28 de juny va celebrar-se el dia de l’orgull gai, i l’Ajuntament de Pineda de Mar, seguint amb la seva política social de govern progressista i d’esquerres (amb el recolzament de tots els grups polítics), va donar el seu recolzament a aquest col·lectiu amb un manifest i penjà de la balconada del consistori la bandera de l’Arc de Sant Martí.

“LA ROJA” I LES SELECCIONS CATALANES: Avui ha sortit publicat a El Periódico una enquesta realitzada a Catalunya, i en la qual es pot veure que el 65,3% se sent representat per aquesta selecció espanyola, i el 66,5% vol que les seleccions catalanes puguin jugar competicions oficials.
Què vol dir això? Doncs que a Catalunya no tenim cap problema per la coexistència, i fins i tot amb donar recolzament a la selecció espanyola... Pot ser que es plantegin a la resta de l’estat què es el que tenen por, ja que el fet de que la Roja trigués 44 anys a aconseguir un altre títol no es pas culpa de la Catalana... A qui li interessa fomentar aquesta desconfiança entre la població espanyola?


TEXT EN CASTELLÀ (A DALT EL TEXT EN CATALÀ):
CIUTADANS PEL CANVI:
CpC ha firmado el manifiesto “Paremos la directiva de la vergüenza”, sobre el retorno de las personas inmigradas. La aprobación que tuvo lugar en el Parlamento Europeo no hace más que legitimar la vulneración de los Derechos Humanos. Por otra parte, la Coordinadora de la Asociación acordó por unanimidad hacer explícito el apoyo a Josep Borrell y Raimon Obiols, que el 17 de junio rompieron la disciplina de voto del Grupo Socialista en el Parlamento Europeo para rechazar la Directiva. CpC felicita a los dos eurodiputados por su posicionamiento público, claro y decidido.

EL CONGRESO DEL PSOE: ¡Ya era hora! Parece ser que empieza el Cambio dentro del partido Socialista. Los “barones” quedan atrás, y deseo de todo corazón que muy pronto empiecen a desaparecer igual que los dinosaurios... ¿Será verdad, o tan sólo un deseo y una ilusión? Si los socialistas quieren avanzar hacia la sociedad del bienestar, deben consolidar su “giro a la izquierda” (que hace tiempo parecía olvidado).
Lo que me preocupa es tener que escuchar al portavoz socialista hablando de los temas tratados en este congreso, y diciendo sobre el Federalismo que tan sólo es una pequeña concesión al PSC, más filosófica que real y efectiva, ya que para ellos lo que de verdad tiene valor es el estado de las autonomías.

EL PARTIDO POPULAR: En el congreso realizado por el PP ya se vio que las cosas no van bien dentro del partido, y pienso que el giro hacia el centro, que dicen quieren hacer, no es más que un lavado de cara para la galería, y que internamente todo sigue igual. A Rajoy, como mucho, tan sólo le queda hasta las próximas elecciones generales.
Por lo que hace al Congreso del PP catalán, yo creo que la división interna del partido ha quedado bien clara. Nebrera representaba el cambio real, y Camacho la oficialidad y el continuismo. Al final, gana la candidata de Aznar por muy poco... Vuelvo a decir, si en España están divididos, en Catalunya todavía lo están más.

AYUNTAMIENTO DE PINEDA DE MAR: El 28 de junio se celebró el día del orgullo gay, y el Ayuntamiento de Pineda de Mar, siguiendo con su política social de gobierno progresista y de izquierdas (con el apoyo de todos los grupos políticos), dieron su apoyo a este colectivo con un manifiesto, y colgaron del balcón del consistorio la bandera del Arco Iris.

“LA ROJA” Y LAS SELECCIONES CATALANAS: Hoy ha salido publicado en El Periódico una encuesta realizada en Catalunya, en la cual puede verse que el 65,3% se siente representado por esta selección española, y el 66,5% quiere que las selecciones catalanas puedan jugar competiciones oficiales.
¿Qué quiere decir esto? Pues que en Catalunya no tenemos ningún problema por la coexistencia, e incluso con apoyar a la selección española... Tal vez deberían plantearse en el resto del estado qué es a lo que tienen miedo, ya que el hecho de que la Roja tardase 44 años en conseguir otro título no es culpa de la Catalana... ¿A quién le interesa fomentar esta desconfianza entre la población española?