diumenge, 29 de juny del 2008

RECORDANT VELLS TEMPS / RECORDANDO VIEJOS TIEMPOS


TEXTO EN CATALÁN (MÁS ABAJO EL TEXTO EN CASTELLANO):
Un grup “d’intel·lectuals” ha publicat un manifest en el qual demanen que es defensi (?) i es prioritzi la llengua castellana davant l’amenaça (?) de la resta de llengües cooficials a l’estat espanyol. Veure per creure!

Senyors i senyores d’aquest grup “d’intel·lectuals”, per sort vostès no representen la majoria a l’estat espanyol, i de ben segur que d’altres que ara els recolzen, canviarien d’opinió tan aviat deixessin d’escoltar les mentides i manipulacions que gent com vostès difonen.

Conec persones que procedeixen de diversos indrets de l’estat i que fa anys que viuen a Catalunya, i que quan viatgen als seus pobles i ciutats de procedència es queden realment atònits en escoltar els comentaris que es fan dels catalans i de la persecució del castellà a Catalunya. Quan els hi expliquen als seus familiars i amics la realitat que ells viuen a la nostra terra (que ara també la consideren seva), es queden bocabadats i no entenen res...

S’han assabentat vostès de que a les proves de selectivitat que s’han fet a Catalunya, la nota mitja del castellà ha estat de 6,25 i la de català 5,52...? Si hi a quelcom que pot ser s’ha de posar d’entredit és el sistema educatiu, però no la nomenada immersió lingüística. Jo n’estic molt orgullós de que les meves filles parlin diversos idiomes (català, castellà, anglès i el que calgui) i crec que això les enriqueix cultural i personalment, alhora que les permet estar més preparades i ser molt més autònomes per elles mateixes.

Senyors i senyores “intel·lectuals” que han subscrit aquest manifest, què pot ser recorden vells temps? Targeta Vermella... i expulsió!

TEXT EN CASTELLÀ (A DALT EL TEXT EN CATALÀ):
Un grupo de “intelectuales” ha publicado un manifiesto en el cual piden que se defienda (¿) y se priorice la lengua castellana ante la amenaza (¿) del resto de lenguas cooficiales del estado español. ¡Ver para creer!

Señores y señoras de este grupo de “intelectuales”, por suerte ustedes no representan la mayoría en el estado español, y estoy convencido de que otros que ahora les apoyan, cambiarían de opinión en cuanto dejasen de escuchar la mentiras y manipulaciones que gente como ustedes difunden.

Conozco a personas que proceden de diversos puntos del estado y que hace años que viven en Catalunya, y que cuando viajan a sus pueblos y ciudades de procedencia se quedan realmente atónitos al escuchar los comentarios que se hacen de los catalanes y de la persecución del castellano en Catalunya. Cuando explican a sus familiares y amigos la realidad que ellos viven en nuestra tierra (que ahora también la consideran suya), sorprendidos, no entienden nada…

¿Se han enterado ustedes de que en las pruebas de selectividad que se han realizado en Catalunya, la nota media de castellano ha sido de 6,25 y la de catalán 5,52? Si hay algo que tal vez deba ponerse en entredicho es el sistema educativo, pero no a la inmersión lingüística. Yo estoy muy orgulloso de que mis hijas hablen varios idiomas (catalán, castellano, inglés y lo que haga falta) y creo que ello las enriquece cultural y personalmente, a la vez que les permite estar más preparadas y ser mucho más autónomas por ellas mismas.

Señores y señoras “intelectuales” que han escrito este manifiesto, ¿que tal vez recuerdan viejos tiempos? ¡Tarjeta Roja… y expulsión!