dilluns, 2 de maig del 2011

BILDU, VICTIMA D’UNA DEMOCRACIA BANANERA



TEXTO EN CATALÁN (MÁS ABAJO EL TEXTO EN CASTELLANO):
Ho vaig entreveure quan es va fer la llei de partits. Em vaig convèncer quan la sentència d’un “imparcial” Tribunal Constitucional va retallar, a instància del PP i d’altres grups espanyolistes, l’Estatut de Catalunya. Ara, amb la sentència que impedeix a Bildu presentar-se a les eleccions del 22 de maig, ja puc dir que la nostre democràcia està més a prop d’una república bananera que no pas d’una democràcia madura i assenyada.

Es vergonyós! Si poguéssim comptabilitzar el nombre de dones i homes residents al País Basc, i que no podran votar a qui volen, gràcies al creixent nacionalisme espanyol que arriba a totes les institucions de l’Estat, ens quedaríem horroritzats.

D’altre banda, és curiós que el Partit Popular sigui el principal instigador d’aquest atac a la democràcia i l’estat de dret. Primer va ser Alianza Popular i després el PP que tots coneixem. A les seves files han militat i militen persones que van governar colze a colze amb un dictador que si estigués viu s’hagués trobat a la banqueta dels acusats del Tribunal Penal Internacional, jutjat pels seus crims contra la humanitat.

A les seves files i llistes hi ha persones totalment afins a la ideologia del dictador Franco i al seu nefast tarannà. És a dir, que hores d’ara, si a jutges com el senyor Garzón se’ls hagués deixat fer la seva feina, i fent cas a la gloriosa llei de partits, potser estaríem parlant d’un PP recusat i sense poder presentar-se a cap mena de comicis electorals.

Ho repeteixo. És vergonyós el que s’està fent amb la coalició electoral Bildu. A les seves files hi ha partits polítics i persones de contrastada tradició democràtica i contraris a la violència. Des del meu bloc demano disculpes al poble basc perquè sento vergonya aliena i m’agradaria que les coses fossin molt diferents.

Democràcia, Pau i Justícia! Demokrazia, bakea eta justizia!

TEXT EN CASTELLÀ (A DALT EL TEXT EN CATALÀ):
Lo vislumbre cuando se hizo la ley de partidos. Me convencí cuando la sentencia de un “imparcial” Tribunal Constitucional recortó, a instancias del PP y otros grupos españolistas, el Estatut de Catalunya. Ahora, con la sentencia que impide a Bildu presentarse a las elecciones del 22 de Mayo, ya puedo decir que nuestra democracia está más cerca de una república bananera que de una democracia madura y sensata.

¡Es vergonzoso! Si pudiéramos contabilizar el número de mujeres y hombres residentes en País Vasco, y que no podrán votar a quien quieren, gracias al creciente nacionalismo español que llega a todas las instituciones del Estado, nos quedaríamos horrorizados.

Por otra parte, es curioso que el Partido Popular sea el principal instigador de este ataque a la democracia y el estado de derecho. Primero fue Alianza Popular y después el PP que todos conocemos. En sus filas han militado y militan personas que gobernaron codo a codo con un dictador que si estuviera vivo se encontraría en el banquillo de los acusados del Tribunal Penal Internacional, juzgado por sus crímenes contra la humanidad.

En sus filas y listas hay personas totalmente afines a la ideología del dictador Franco y a su nefasta manera de hacer. Es decir, que en estos momentos, si a jueces como el señor Garzón se les hubiese dejado hacer su trabajo, y haciendo caso de la gloriosa ley de partidos, tal vez estaríamos hablando de un PP recusado y sin poder presentarse a comicios electorales.

Lo repito. Es vergonzoso lo que se está haciendo con la coalición electoral Bildu. En sus filas hay partidos políticos de contrastada tradición democrática y contrarios a la violencia. Desde mi blog pido perdón al pueblo vasco porque siento vergüenza ajena y me gustaría que las cosas fuesen muy diferentes.

¡Democracia, Paz y Justicia! Demokrazia, bakea eta justicia!