dissabte, 28 de maig del 2011

JO TAMBÉ ESTIC INDIGNAT / YO TAMBIÉN ESTOY INDIGNADO



TEXTO EN CATALÁN (MÁS ABAJO EL TEXTO EN CASTELLANO):
Aquest migdia, quan he vist en el telenoticies l’actuació dels mossos d’esquadra contra les persones pacíficament concentrades a la Plaça de Catalunya de Barcelona, se m’han omplert els ulls de llàgrimes. Per la ràbia i la indignació... Jo, igual que molts d’altres he recordat temps passats de repressió i dictadura.

Aquells servidors públics que creia jo que han de desenvolupar una tasca de servei i protecció de la ciutadania, han passat com una piconadora per damunt de ciutadanes i ciutadans que reclamaven pacíficament una millora social per a tots nosaltres...

No calia aquella violència per part de la policia contra persones assegudes al terra o d’en peus intentant protegir-se de l’agressió policial. De veritat que no calia! I jo em pregunto, quines ordres havien rebut? Ningú s’empassa lo de la neteja... Ningú s’empassa allò de que si guanya el Barça la Champions... Ningú s’empassa res de res..., perquè tot plegat no ha estat altre cosa que utilitzar la brutalitat de manera gratuïta i desproporcionada. Conseller Puig, vostè no serveix per dirigir les forces de seguretat de Catalunya. Vagi se’n i dediquis a un altre cosa...

En un dia nefast, a la Plaça Catalunya de Barcelona, s’han violat varis articles de la Declaració Universal dels Drets Humans. I si ens posem a cercar, no en parlem ja de l’Estatut, la Constitución, i d’altres lleis...

S’ha vulnerat el seu article núm. 20, apartat 1:
“Tota persona té el dret a la llibertat de reunió i d’associació pacífiques.”
La concentració pacífica de Plaça Catalunya ha estat violentament reprimida.

També l’article núm. 17 en el seu apartat segon:
“Ningú no serà privat arbitràriament de la seva propietat”
Sense cap raonament vàlid s’han requisat els bens i objectes personals de les persones concentrades a la plaça. Altres pertinences han estat destruïdes, a la càrrega policial, i també posteriorment aquelles que per criteris governamentals han estat catalogades com a brossa.

Article núm. 19:
“Tota persona té dret a la llibertat d’opinió i d’expressió; aquest dret inclou el de no ser molestat a causa de les pròpies opinions i el de cercar, rebre i difondre les informacions i les idees per qualsevol mitjà sense límits de fronteres.”
Als/a les concentrats/des no se’ls ha permès expressar lliurament el seu desig d’aconseguir més i millor democràcia.

I no sé si em deixo algun que altre article...

Conseller Puig, d’estratègia no en sap vostè res de res, perquè amb la seva repugnant decisió i totalment menyspreable acció, no ha fet més que reforçar el moviment ciutadà. La seva acció ha servit perquè a molts indrets de Catalunya i del mon sencer s’encenguin noves fogueres llibertàries, i Pineda de Mar és un d’ells. Ara més que mai tenim tots i totes ben clar què cal canviar moltes coses.

Per fi la Participació Ciutadana deixa d’estar tan sols en els programes electorals dels partits polítics i es converteix en una realitat incòmoda per als mateixos!

TEXT EN CASTELLÀ (A DALT EL TEXT EN CATALÀ):
Este mediodía, cuando he visto en el telenoticias la actuación de los mossos d’esquadra contra las personas pacíficamente concentradas en la Plaça de Catalunya de Barcelona, se me han llenado los ojos de lágrimas. Por la rabia y la indignación... Yo, al igual que muchos otros, he recordado tiempos pasados de represión y dictadura.

Aquellos servidores públicos que yo creía han de llevar a cabo una tarea de servicio y protección de la ciudadanía, ha pasado como una apisonadora por encima de ciudadanas y ciudadanos que reclamaban pacíficamente una mejora social para todos nosotros...

No era necesaria aquella violencia por parte de la policía contra personas sentadas en el suelo o de pie intentando protegerse de la agresión policial. ¡De verdad que no hacía falta! Y yo me pregunto, ¿qué ordenes habían recibido? Nadie se traga lo de la limpieza... Nadie se traga lo de aquello de que si gana el Barça la Champions... Nadie se traga nada de nada..., porque todo en conjunto no ha sido otra cosa que utilizar la brutalidad de forma gratuita y desproporcionada. Conseller Puig, usted no sirve para dirigir las fuerzas de seguridad de Catalunya. Váyase y dedíquese a otra cosa...

En un día nefasto, en Plaça Catalunya de Barcelona, se han violado varios artículos de la Declaración Universal de los Derechos Humanos. Y si nos ponemos a buscar no digamos ya de l’Estatut, de la Constitución, y demás leyes...

Se ha vulnerado su artículo núm. 20, apartado 1:
“Toda persona tiene el derecho a la libertad de reunión y de asociación pacíficas.”
La concentración pacífica de Plaça de Catalunya ha sido violentamente reprimida.

También el artículo núm. 17 en su apartado segundo:
“Nadie será privado arbitrariamente de su propiedad”
Sin razonamiento válido alguno se han requisado los bienes y objetos personarles de las personas concentradas en la plaza. Otras pertenencias han sido destruidas, en la carga policial, y también posteriormente aquellas que por criterios gubernamentales han estado catalogadas como basura.

Articulo núm. 19:
“Toda persona tiene derecho a la libertad de opinión y de expresión; este derecho incluye el de no ser molestado a causa de las propias opiniones y el de buscar, recibir y difundir las informaciones y las ideas por cualquier medio sin limites de fronteras.”
A los/las concentrados/as no se les ha permitido expresar libremente su deseo de conseguir más y mejor democracia.

Y no sé si me dejo algún que otro artículo...

Conseller Puig, de estrategia no sabe usted nada de nada, porque con su repugnante decisión y totalmente despreciable acción, no ha hecho más que reforzar el movimiento ciudadano. Su acción ha servido para que en muchos lugares de Catalunya y del mundo entero se enciendan fuegos libertarios, y Pineda de Mar es uno de ellos. Ahora más que nunca tenemos todos y todas muy claro que hay que cambiar muchas cosas.

¡Por fin la Participación ciudadana deja de estar solamente en los programas electorales de los partidos políticos y se convierte en una realidad incómoda para los mismos!

1 comentari:

Cristina ha dit...

Excelente entrada,Jordi,estoy contigo,palabra a palabra.Un abrazo.